Titanul de pe Galaxy S24 Ultra, mai slab decât cel de pe iPhone 15 Pro?

Scris de | 7 februarie, 2024
Titanul de pe Galaxy S24 Ultra, mai slab decât cel de pe iPhone 15 Pro?

Unul dintre cele mai importante upgrade-uri de pe Galaxy S24 Ultra este construcția din titan, un material mai rezistent decât aluminiul și ceva mai ușor, dar și mai scump. Se pare însă că Samsung a luat câteva scurtături pe calea upgrade-urilor de materiale. JerryRigEverything, canalul de YouTube cunoscut pentru testarea rezistenței construcției telefoanelor, a „săpat” în interiorul lui S24 Ultra pentru a vedea cât de mult și de ce calitate este titanul folosit de Samsung și dacă acesta este comparabil cu cel de pe modelele iPhone 15 Pro.

Galaxy S24 Ultra folosește titan de gradul 2, față de cel de gradul 5 de la Apple

În timp ce Apple folosește un proces de construcție mai avansat, care lipește exteriorul din titan cu scheletul intern de aluminiu, Samsung pare că folosește un strat de plastic pentru a uni titanul de aluminiu. Rezultatul nu este obligatoriu mai slab în utilizare, întrucât telefonul a reușit să reziste tuturor testelor, inclusiv celui de îndoire. Totuși, aceasta nu este singura „scurtătură” luată de Samsung.

În timp ce Apple folosește un titan de grad 5, practic un aliaj întărit, care oferă o duritate mai mare, Samsung folosește titan de gradul 2, un material semnificativ mai moale și mai ieftin. Conform estimărilor lui Zach Nelson, realizatorul clipului, titanul din iPhone valorează cam 10 dolari, pe când cel de pe Samsung valorează de 3-4 ori mai puțin, pe la 2-3 dolari.

Pentru a separa titanul de plastic și aluminiu, Nelson a repetat procedura pe care a aolicat-o și în cazul lui iPhone 15 Pro Max, introducând scheletul metalic al telefonului într-un furnal, la temperatură de 1.100 de grade Celsius. Plasticul a ars, aluminiul s-a topit, iar titanul a rămas în mai multe bucăți individuale.

Chiar dacă cele două companii par că au o abordare diferită atunci când vine vorba despre alegerea tipului de titan, rezultatele sunt similare: ambele telefoane sunt foarte rezistente la accidente normale sau îndoituri, doar sticla de pe față și spate fiind fragilă, în continuare. Aici Samsung are însă un avantaj, întrucât sticla sa de pe ecran se zgârie mai greu.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,