ChatGPT poate acum să țină minte conversațiile din trecut pe care le-ai avut, pentru a accelera anumite procese. Până acum, AI-ul pornea fiecare conversație „proaspăt”, fără să își amintească detalii din discuțiile anterioare. Astfel, pentru fiecare sarcină nouă pe care dorești să o rezolvi cu AI, trebuia să petreci puțin timp pentru „antrenarea” chatbot-ului, pentru a putea înțelege că dorești să faci. De acum însă, totul ar trebui să rămână în memoria lui.
ChatGPT va memora informații importante despre fiecare utilizator în parte
Practic, tot ceea ce discuți cu ChatGPT în diverse căsuțe de chat va contribui la memoria AI-ului pentru noile discuții pe care le pornești. Vei putea să îi oferi detalii personale, precum numele, adresa tau sau preferințele tale, pentru ca atunci când îi ceri ceva care implică aceste detalii, să le poată completa automat sau să țină cont de ele. Dacă îi spui că ești alergic la un anumit ingredient și îi ceri o rețetă de mâncare, ChatGPT ar trebui să știe să evite acele ingrediente problematice.
Poți face astfel referințe la discuții anterioare, ceea ce va face conversațiile cu ChatGPT mai naturale și mai personale, spun cei de la OpenAI. Totodată, utilizatorul rămâne în control asupra datelor sale personale. Poți verifica „memoria” AI-ului și poți să ștergi anumite informații pe care nu dorești să le păstreze, sau poți să îi ștergi complet memoria cu toate informațiile personale pe care le-a „învățat” despre tine.
Memoria ChatGPT nu se aplică însă doar pe chatbot-ul principal. Fiecare chatbot personalizat precum cele din marketplace-ul OpenAI, va avea propria memorie. Informațiile nu se transferă de la un chatbot la altul, deci vei putea controla accesul la aceste informații pentru fiecare în parte. Memoria chat-ului AI este disponibilă acum pentru un număr limitat de utilizatori, dar va fi extinsă rapid, având în vedere viteza cu care OpenAI a dezvoltat ChatGPT în ultimul an.
Compania spune că anumite detalii sensibile, precum informații despre sănătatea utilizatorului nu sunt memorate deloc, iar dacă vrei să porți discuții „private” cu ChatGPT, pentru a nu memora nimic din ceea ce introduci, există noua opțiune pentru „Temporary Chat”, un soi de incognito mode din browser, care pornește o sesiune izolată. Practic, Temporary Chat este echivalent cu vechiul ChatGPT, care nu memora nimic pe termen lung.
Funcțiile de memorare sunt active implicit pe ChatGPT de acum înainte, iar aceste date vor fi folosite pentru a îmbunătățit AI-ul în viitor. Datele pentru conturile de business nu vor fi folosite în astfel de scopuri, însă. Poți dezactiva memoria manual din setările contului personal.