Doom rulează pe orice, chiar și pe robotul de tuns iarba

Scris de | 27 februarie, 2024
Doom rulează pe orice, chiar și pe robotul de tuns iarba

Uneori, glumele de pe internet merg prea departe, iar unul dintre aceste exemple este noul parteneriat între Bethesda (compania care deține id Software, studioul de jocuri video responsabil pentru seria Doom), și Husqvarna, producător de echipamente de bricolaj. Dintr-un motiv necunoscut nouă, cele două companii au ajuns la o înțelegere pentru a pune originalul joc Doom din 1993 pe roboții pentru tăiat iarba Husqvarna Autonower din gama Nera.

Bethesda și Husqvarna aduc originalul joc Doom pe roboții de tuns iarba din gama Nera

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui clip video de pe contul de YouTube al Husqvarna. Compania anunță că cei care au cumpărat roboți de tăiat iarba vor putea să se înscrie pentru un update software gratuit care va adăuga jocul Doom pe ecranul minuscul de dispozitiv. Folosind rotița fizică a robotului, vei putea controla direcția de mers a personajului din joc, folosind butonul „Start” te miști înainte, și poți să tragi folosind direcția în jos de pe rotiță.

Schema de control nu pare tocmai ideală, iar detaliile dezvăluite de asteriscuri sunt și mai ciudate. În primul rând, trebuie să fii în SUA pentru a putea beneficia de acest update. Nu este clar de ce. Apoi, jocul nu este complet, ci doar primul episod „Knee Deep in the Dead”. Mai mult, jocul nu va fi disponibil pentru totdeauna. Update-ul este așteptat cândva în primăvară, însă jocul va fi disponibil doar până pe date de 9 septembrie pe roboții de tuns iarba. După acea dată, jocul va fi șters automat.

Este greu de înțeles însă de ce au ajuns cele două companii la acest parteneriat și care ar fi legătura între un aparat de tuns iarba și jocul Doom. Ar fi fost de înțeles dacă parteneriatul implica o ediție specială a unui motofierastrău, întrucât „drujba” este o armă celebră din jocurile Doom, iar Husqvarna este o companie cunoscută în special pentru aparatele sale de tăiat lemne.

Cert este că „Doom pe robotul de tăiat iarba” este ceva ce există acum, dar nu este clar cine va fi „beneficiarul”. Gamerii sigur au mult mai multe dispozitive pe care să joace Doom, iar cei care cumpără roboți pentru a automatiza anumite lucruri probabil că vor să interacționeze cu ei cât mai puțin.

Etichete: , ,