HMD lansează un telefon Barbie cu clapă pentru a încuraja detoxul digital

Human Mobile Devices (HMD) se asociază cu Mattel pentru a crea telefonul Barbie Flip Phone, care va sosi în vara anului 2024. 

Telefoanele Flip sunt din ce în ce mai răspândite, mai ales cele cu ecran pliabil, însă chiar și cele „dumb” pot oferi o soluție pentru digital detox într-o lume în care aproape patru din zece dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani (38%) se tem că petrec prea mult timp pe smartphone-ul lor. Numai în SUA, o treime din Generația Z încearcă în mod activ să limiteze timpul petrecut pe rețelele de socializare, iar teama de a nu rata ceva (FOMO) este în scădere. 

Generația Z este singura generație al cărei timp zilnic petrecut pe rețelele sociale a scăzut în mod pozitiv din primul trimestru al anului 2021. Începând cu acest an, timpul petrecut vorbind cu prietenii online a scăzut cu 13%, în timp ce timpul petrecut alături de ei în persoană a crescut la 28% .

Telefoanele cu taste sunt din ce în ce mai populare, deoarece Gen Z și milenialii aleg să își limiteze timpul petrecut pe ecran pentru propria sănătate mintală.

Marea tendință de deconectare, inițiată în 2021, capătă amploare pe măsură ce oamenii de toate vârstele caută echilibrul într-o lume din ce în ce mai digitală. Telefoanele cu taste revin în forță, HMD raportând că vânzările de telefoane cu clapă au crescut de peste două ori în Europa (2022 vs. 2023) și se așteaptă la o creștere suplimentară în 2024.