Setapp: primul magazin alternativ de pe iOS vine din Ucraina

Scris de | 1 martie, 2024
Setapp: primul magazin alternativ de pe iOS vine din Ucraina

Setapp va fi unul dintre primele magazine alternative de aplicații de pe platforma iOS. MacPaw, compania ucraineană din spatele magazinului Setapp pentru macOS în prezent, a anunțat că pornește o versiune beta pentru iPhone în aprilie, cu acces mai rapid pentru utilizatorii care se înscriu pe o listă de așteptare. Desigur, Setapp va fi disponibil pe iPhone exclusiv în Uniunea Europeană, singura regiune unde magazinele alternative de aplicații vor putea opera cu aprobarea Apple.

Setapp se lansează în aprilie cu un model de business pe bază de abonament

Modelul de business al Setapp este diferit față de cel al altor magazine pe care le-am văzut anterior. În timp ce majoritatea oferă accesul la magazin gratuit, urmând ca utilizatorii să cumpere individual fiecare aplicație în parte, Setapp impune un abonament lunar, pe baza căruia poți accesa toate aplicațiile pe care le oferă, fără costuri adiționale. Așa funcționează Setapp și pe macOS, așa că acest model de business s-a dovedit a fi deja de succes.

https://twitter.com/MacPaw/status/1763203657133142057

Setapp integrează o selecție de aplicații de productivitate, atent selectate de către MacPaw pentru a fi disponibile pe magazinul său. Astfel, nu oricine va putea lista aplicații pe Setapp, însă compania acceptă înscrieri din partea dezvoltatorilor interesați să publice aplicații pe acest magazin. De asemenea, chiar dacă Setapp este operat de MacPaw, tot Apple va testa și aproba aplicațiile care vor fi listate în acesta, pe baza regulamentului pe care l-a anunțat. Practic, Apple face aceleași verificări pentru a se asigura că aplicațiile din magazine alternative nu includ malware.

Costul pentru acces la Setapp este de 9,99 dolari/euro pe lună, dar este disponibil și un abonament de test, gratuit, de 7 zile. Momentan, cei care vor acces la magazin în variantă beta, trebuie să ruleze iOS 17.4 beta pe iPhone-ul lor și să se înscrie pe lista de așteptare de pe site-ul Setapp. Cei care au răbdare însă, vor putea sări peste aceste piedici dacă așteaptă lansarea iOS 17.4 de săptămâna viitoare, și apoi până în aprilie pentru lansarea publică a magazinului.

Etichete: , , , ,

Sursa: Setapp