Zvon: Seria Galaxy S25 ar putea renunța complet la Snapdragon

Scris de | 4 martie, 2024
Zvon: Seria Galaxy S25 ar putea renunța complet la Snapdragon

Faptul că seria Galaxy S24 a revenit la diferențierea hardware între modelele pentru SUA și cele pentru Europa a supărat o parte dintre fani, însă „lovitura” a fost mai ușor de suportat având în vedere că modelul Ultra a fost echipat cu Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy în toate regiunile. Anul viitor însă, Samsung ar putea lua o decizie foarte ciudată și probabil nepopulară printre fanii de pretutindeni: toate modelele Galaxy S25 ar putea fi livrate exclusiv cu procesoare Exynos în toate regiunile.

Doar modelele Galaxy Z din 2025 ar mai folosi Snapdragon, Galaxy S25 urmând utiliza exclusiv procesoare Exynos

OreXda, aceeași sursă care a oferit recent zvonuri despre Galaxy S24 FE, spune că Samsung ar putea schimba de anul viitor strategia pe partea de componente interne ale samrtphone-urilor sale. Se pare că doar modelele pliabile ar urma să mai fie lansate cu chipset-uri de la Qualcomm, celelalte serii de dispozitive urmând să se bazeze pe cipuri proprietare sau cumpărate de la MediaTek.

Postarea de pe X de la OreXda spune că planul pentru anul 2025 este ca Galaxy Z Fold și Flip să fie echipate exclusiv cu procesoare Snapdragon, cel mai probabil modelul 8 Gen 4 care va fi cel curent în perioada lansării. Apoi, modelele flagship Galaxy S, adică seria S25, va fi livrată peste tot cu procesoare Exynos, probabil următorul model, Exynos 2500. În cele din urmă, Galaxy A va folosi doar procesoare Exynos și MediaTek, fără opțiuni cu Snapdragon, așa cum am mai văzut în anii  precedenți.

Pe de-o parte, această decizie ar putea asigura că toți utilizatorii din toată lumea vor cumpăra același produs, cu același nivel de performanță și eficiență. Pe de altă parte, cei care preferau versiunile cu Snapdragon de Galaxy S, nu vor mai avea această opțiune. Nici modelul Ultra, nici cele din SUA sau alte regiuni nu vor mai avea această opțiune, ceea ce ar putea ține o parte din publicul țintă departe de aceste dispozitive.

Având în vedere că există o singură sursă pentru această informație și că încă nu a fost raportată din mai multe direcții, informațiile rămân la nivel de zvon. Așteptăm mai multe rapoarte independente înainte să putem spune că există o posibilitate mare ca acest lucru să se întâmple cu adevărat.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,