Galaxy S24 FE ar putea fi o alegere bună pentru cei care au răbdare până în toamnă. Primele specificații

Scris de | 1 martie, 2024
Galaxy S24 FE ar putea fi o alegere bună pentru cei care au răbdare până în toamnă. Primele specificații

Chiar dacă abia s-a lansat seria Galaxy S24, iar modelul Galaxy S23 FE este în continuare considerat un smartphone destul de nou, încep să apară discuții în zona zvonurilor despre un eventual Galaxy S24 FE. Se pare că Samsung ar putea să aducă un salt mare de performanță de la modelul FE anterior, și chiar și față de modelele S24 „standard”. Desigur, acest model ar urma să facă anumite concesii pentru a atinge un preț mai mic.

Galaxy S24 FE nu pare să facă compromisuri la capitolul performanță

Primele detalii neoficiale despre Galaxy S24 FE sugerează că telefonul ar urma să fie echipat, la fel ca S24 și S24+, cu două modele de procesoare. Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy va fi folosit în SUA, în timp ce Europa ar urma să primească un model cu Exynos 2400. Așa cum am văzut deja în review-urile Connect (Galaxy S24 Ultra/Galaxy S24+), diferențele între aceste două procesoare nu sunt atât de mari, deci performanța lui S24 FE ar trebui să fie cam în aceeași „zonă” cu cea a seriei principale.

Alte detalii ar fi memorie RAM îmbunătățită. S24 „standard” este livrat cu 8 GB memorie RAM, dar S24 FE ar putea primi 12 GB LPDDR5X chiar și în varianta de bază. La capitolul stocare, versiunea cea mai ieftină ar folosi 128 GB pe format UFS 3.1, în timp ce versiunea superioară ar folosi 256 GB UFS 4.0, la fel ca modelele premium.

Singurele informații care nu par a fi tocmai sigure sunt legate de procesor și baterie. Modelul Galaxy S24, cu ecran de 6,3” folosește un acumulator de 4.000 mAh, cel mai mare de pe un model Galaxy S de bază de până acum. Acest leak, publicat de OreXda pe rețeaua X sugerează că noul Galaxy S24 FE ar avea un ecran de 6,1” cu acumulator de 4.500 mAh. Având în vedere că majoritatea telefoanelor nu includ baterii mai mari din cauza limitelor fizice interne, probabil că aceste informații sunt eronate. Fie ecranul va fi mai mare, de 6,4 sau 6,5”, așa cum am văzut în trecut pe seria FE, fie capacitatea bateriei va fi mai mică.

Nu avem informații despre camere, un capitol la care, cel mai probabil, Samsung va face „economii” substanțiale. Dacă hardware-ul intern este în mare parte la fel, sau chiar mai bun, Samsung va trebui să „taie” de undeva pentru a putea atinge un preț cu 200 de euro mai mic. Cele două categorii unde se pot face economii ar putea fi camera sau construcția. Având în vedere istoricul seriei, cu Galaxy S23 FE care a refolosit carcasa lui Galaxy A54, probabil că acestea vor fi concesiile principale: utilizarea unui șasiu de telefon mid-range și unor camere mai modeste.

Ne așteptăm să vedem Galaxy S24 FE lansat cândva în toamna acestui an, cel mai probabil în octombrie.

Etichete: , , , , ,

Sursa: OreXda