HBO Max, următorul serviciu de streaming care va bloca „password sharing”?

Scris de | 8 martie, 2024
HBO Max, următorul serviciu de streaming care va bloca „password sharing”?

După Netflix și Disney+, și HBO Max ar urma să înceapă să limiteze partajarea de parole între utilizatori. Acum că fuzionarea dintre Warner Bros. și Discovery s-a încheiat, CEO-ul companiei, J.B. Perrette pare să vadă o oportunitate de creștere în eliminarea capabilităților de a folosi un singur cont de Max în mai multe gospodării, sperând că mulți utilizatori își vor face conturi noi pe care le vor plăti individual, după introducerea limitărilor.

Max și HBO Max va încerca să adopte o strategie de creștere similară cu cea de la Netflix

Adevărul este că această strategie s-a dovedit a fi una de succes pentru Netflix. Compania americană a început să limiteze accesul celor care foloseau conturile altor persoane în afara gospodăriei principale încă de anul trecut, iar între timp, numărul de conturi înscrise a fost în creștere. Strategia Netflix a fost de asemenea una de succes datorită flexibilității oferite: poți să mai adaugi un cont secundar care să se lege de abonamentul original contra cost, un preț mai mic decât un abonament nou individual.

Conform Variety, Warner Bros. Discovery ar putea adopta o strategie similară cândva în cursul anului 2024. Având în vedere că în această vară este programat să apară sezonul al doilea din House of the Dragon, prequel-ul Game of Thrones care a dovedit că acest univers încă atrage un mare interes din partea publicului, cel mai probabil schimbările de acest gen vor fi introduse cu puțin timp înaintea debutului noului serial.

Conform noului regulament de utilizare al serviciului Max în SUA, Warner Bros. Discovery își rezervă dreptul inclusiv de a închide conturile care încalcă regulamentul, inclusiv pentru partajarea de parole:

„Pentru a limita impactul partajării contului în afara gospodăriei dvs. sau în cazul în care am concluzionat la discreția noastră că a existat o utilizare greșită a contului dvs. Max, ne rezervăm dreptul de a modifica accesul sau de a dezactiva caracteristicile, inclusiv din motive de securitate. În caz de suspendare sau încetare, trebuie să încetați să utilizați Platforma.”

Cel mai probabil, primele limitări vor apărea în SUA

Aceste modificări ar putea afecta mai întâi utilizatorii din SUA, unde HBO Max se numește simplu „Max”, însă odată pornită această campanie de limitare, de obicei se răspândește rapid și în alte regiuni.

Disney+ a anunțat planuri similare încă de anul trecut, însă momentan nu a început să le și aplice. Primii care vor fi limitați de la partajarea de parole vor fi tot cei din SUA, dar ne așteptăm să ajungă rapid și în România.

Ce nu prea a ajuns în România este un plan tarifar cu reclame. Doar recent, SkyShowtime a introdus această opțiune, la un preț mai mic. În alte regiuni atât Netflix, cât și Disney+, Amazon, dar și Max, oferă variante susținute de reclame.

Etichete: , , , ,