UE obligă Apple să permită dezvoltarea unui magazin Epic Games pe iOS. Fortnite se întoarce pe iPhone

Scris de | 11 martie, 2024
UE obligă Apple să permită dezvoltarea unui magazin Epic Games pe iOS. Fortnite se întoarce pe iPhone

În ciuda faptului că Apple se opune vehement întoarcerii Epic Games în ecosistemul iOS, Uniunea Europeană a decis rapid că practicile companiei nu sunt în concordanță cu noul regulament DMA, care a intrat în vigoare săptămâna trecută, pe 7 martie. Astfel, Apple a fost obligată de UE să deblocheze contul Epic Games Suedia și să permită companiei să își lanseze un magazin de aplicații concurent cu App Store.

UE a decis că Apple nu poate bloca lansarea unui magazin Epic Games, sub noul regulament DMA

Încă de la anunțul oficial al iOS 17.4, Epic Games a promis că va aduce, din nou, Fortnite pe iOS prin intermediul propriului său magazin de aplicații, Epic Games Store. Între timp, compania își deschisese un nou cont de dezvoltator în Suedia, pe teritoriul Uniunii Europene, pentru a începe acest proces, însă Apple a decis că Epic ar putea atenta la siguranța ecosistemului iOS, având în vedere că în 2020 a încălcat regulamentul si a integrat un sistem de plată alternativ celui de pe App Store. Astfel, compania a blocat contul nou al Epic Games pe motiv că această companie nu este „de încredere”.

Comisia Europeană este însă de altă părere. Aceasta consideră că Apple se opune DMA (Digital Markets Act) prin decizia de a bloca Epic Games, deci se opune concurenței în piața de distribuție de bunuri digitale. Astfel, Apple a fost forțată să deblocheze contul Epic Games imediat, iar acum compania concurentă poate să înceapă lucrul la a dezvolta propriul magazin de aplicații pe iPhone.

Momentan, Epic Games nu a confirmat când va lansa Epic Games Store pe iOS, care, cel mai probabil, va veni la pachet cu Fortnite, cel mai important joc din portofoliul său. Dacă abia acum începe lucrul la dezvoltarea magazinului și portarea Fortnite înapoi pe iOS, după o absență de aproape patru ani, probabil că vom vedea roadele acestor eforturi abia în cea de-a doua jumătate a anului.

Desigur, există posibilitatea ca Epic Games să fi lucrat la aceste aspecte în secret în ultima perioadă, anticipând intrarea în vigoare a DMA, ceea cea ar putea muta debutul magazinului de pe iOS la o dată mai apropiată.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Epic Games