Zvon: Snapdragon 8 Gen 4, mai puternic decât Apple A18 Pro?

Scris de | 11 martie, 2024
Zvon: Snapdragon 8 Gen 4, mai puternic decât Apple A18 Pro?

Procesoarele Apple din seria A sunt considerate a fi cele mai performante în anumite tipuri de sarcini și s-au dovedit a fi foarte eficiente în ultimii ani, modelele recente de iPhone oferind o autonomie peste medie și clar mai bună decât pe modelele de acum câțiva ani. Această „dominanță” s-ar putea opri în 2024, conform celor mai recente zvonuri, care sugerează că noul procesor Snapdragon 8 Gen 4 de la Qualcomm va fi semnificativ mai performant decât A18 Pro, modelul pe care îl vom vedea integrat în seria iPhone 16.

Qualcomm ar putea oferi primul chipset de mobil la 4 GHz

Conform unor zvonuri din China, Qualcomm va adopta un design de procesor care va permite performanță mai mare în cam toate tipurile de sarcini posibile. Vorbim aici despre performanță single-core și multi-core, întrucât la capitolul GPU nici nu mai încape îndoială că noul Snapdragon va depăși noul Apple. Și generațiile anterioare au dovedit că au GPU-uri mai performante pentru gaming.

Unul dintre motivele pentru care Snapdragon 8 Gen 4 ar putea depăși Apple A18 este faptul că se testează deja funcționarea procesorului la 4,3 GHz, cu 1 GHz mai mult decât generația Snapdragon 8 Gen 3. Acest lucru ar putea fi atins folosind putere de de 1,3V, probabil pe perioade scurte de boost. Acest lucru ar însemna că procesorul Qualcomm va consuma foarte multă energie.

Noul procesor ar putea atinge aceste performanțe în special datorită noilor nuclee Oryon, proprietare. Nucleele Kryo din trecut erau doar nucleele standard Cortex de la Arm, modificate puțin și rebrand-uite. Apple folosește nuclee proprietare de mai mulți ani, lucru care i-a oferit avantajul atunci când era vorba de performanță.

Deși nu avem încă teste cu cele două procesoare, estimările din prezent sugerează că Snapdragon 8 Gen 4 ar putea depăși un scor de 3.500 puncte în testul Single-Core din GeekBench 6, în timp ce Apple A18 Pro ar putea atinge doar 3.300 de puncte. Procesoarele din prezent de pe Android abia ating scoruri în zona de 2.000 de puncte. (via Notebookcheck)

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: meeco