Telefoanele „mici” continuă să crească: Samsung ar putea livra Galaxy S25 cu un ecran mai mare

Scris de | 18 martie, 2024
Telefoanele „mici” continuă să crească: Samsung ar putea livra Galaxy S25 cu un ecran mai mare
foto: Cătălin Nițu / connect.ro

Asistăm pe an ce trece la dispariția telefoanelor performante mici. Recent, ASUS a înlocuit modelul ZenFone 10, cu ecran de 5,8” cu un model Ultra cu ecran de 6,78”, iar Apple se zvonește că va trece pe generația următoare la ecran de 6,3” pe modelul Pro de bază. Se pare că și Samsung merge în aceeași direcție, urmând să crească, din nou, ecranul modelului de bază din gama Galaxy S25.

Galaxy S25 ar putea avea ecran mai mare decât S24 „standard”

Chiar dacă abia s-a lansat Galaxy S24 de doar două luni, deja începem să auzim informații despre planurile Samsung pentru următorul model de top. Desigur, un eventual S25 Ultra, cu cea mai bună configurație, va fi telefonul care va face subiectul majorității discuțiilor din jurul seriei S25, însă și variantele „inferioare” vor suferi modificări. Noi informații neoficiale din Coreea de Sud (de pe blog-ul lui yeux1122) sugerează că, la fel ca Apple, și Samsung va crește ecranul modelului S25 de bază.

Deja În ultimii patru sau cinci ani, Samsung a jonglat pe modelul de bază cu ecrane de 6,1 sau 6,2”, în funcție de generație, dar, pentru prima dată, Galaxy S25 ar putea crește la 6,36” în diagonală. Acesta nu pare să fie un „upgrade” major, însă pentru cei care își doresc telefoane performante mai mici, ar putea fi o veste foarte proastă. Chiar și creșterea dimensiunilor cu încă 0,1”, va adăuga greutate, o scădere a utilizabilității cu o singură mână și, probabil că va veni la un preț mai mare.

foto: MKBHD

Mai grav este faptul că cei care caută telefoane mai mici nu le pot găsi nici la prețuri mai mici. Telefoanele din zona mid-range sunt și ele „în creștere” atunci când ne uităm pe dimensiuni. Chiar Samsung a lansat anul acesta Galaxy A35 și A55, ambele cu ecrane de 6,6”, mai mari decât cele de anul trecut.

Se zvonește de asemenea că Samsung ar putea adopta procesoare Exynos pe mai multe dintre smartphone-urile pe care le vinde, în încercarea de a crește profiturile pe acest segment. Deja anul acesta a lansat S24 și S24+ cu Exynos în Europa, iar anul viitor ar putea face asta și pe modelele vândute în alte regiuni, care au primit Snapdragon anul acesta.

Etichete: , , ,