Cum te simți ca un VIP în spațiu? Iei cina și plătești 500 de milioane de dolari

Foto: SpaceVIP

SpaceVIP, o companie de călătorii spațiale de lux, a anunțat că va introduce o nouă experiență extravagantă – o cină în spațiu, disponibilă la prețul de 500 de milioane de dolari. Aceasta ar urma să fie realizată într-un balon spațial și va dura 6 ore (de la 4 până la 10 dimineața), iar cei curioși și peste măsură de bogați o vor putea încerca începând cu anul viitor.

Omul din spatele inițiativei este Rasmus Munk, un chef danez care are propriul restaurant cu stea Michelin. Expertiza și creativitatea sa vor fi puse în practică, deoarece el va crea meniul pentru un grup de până la 6 oaspeți care se vor putea îmbarca în balonul spațial. Acesta va urca la o înălțime de aproximativ 30 de kilometri deasupra nivelului mării, de unde vor putea observa curbura Pământului și răsăritul soarelui. Oaspeții se vor ridica astfel la o înălțime de 3 ori mai mare decât cea la care zboară avioanele de linie, și vor ateriza apoi în ocean, de unde vor fi recuperați.

Foto: SpaceVIP

Meniul va fi anunțat la o dată ulterioară, însă Munk a oferit câteva indicii cu privire la ce va folosi în cadrul acestuia, și se pare că este vorba de mâncăruri care să acompanieze experiența și tema „spațială”. În ciuda prețului exorbitant, se pare că Munk nu duce lipsă de clientelă, spunând că interesul pentru această experiență unică este mare și că își dorește ca în viitor să poată acomoda mai mulți oaspeți la bordul balonului spațial.

Foto: SpaceVIP

Aparatul de zbor este construit de Space Perspectives, și are un design care nu se folosește de propulsia cu rachetă tradițională, ci de o tehnologie marca NASA – balon spațial. Este de fapt o capsulă presurizată, care promite o experiență simplă, dar de neuitat, deoarece nu necesită vreun antrenament sau echipament special pentru pasageri.

Deși poate părea surprinzător, SpaceVIP nu este singura companie interesată în oferirea unei astfel de experiențe. Cina printre stele, în spațiu, este ceva ce plănuiește să ofere și compania franceză Zephalto, care propune o călătorie în stratosferă în acest sens, la un preț mult mai redus, de 132.000 de dolari. Aceasta este așteptată să poată fi cumpărată de anul viitor.