Planurile Larian pentru Baldur’s Gate 3, pe apa sâmbetei. Studioul nu are de gând să lanseze expansiuni, DLC-uri și nici măcar o continuare pentru cel mai bun joc din 2023

Scris de | 22 martie, 2024
Planurile Larian pentru Baldur’s Gate 3, pe apa sâmbetei. Studioul nu are de gând să lanseze expansiuni, DLC-uri și nici măcar o continuare pentru cel mai bun joc din 2023

În cadrul conferinței Game Developers Conference – GDC, fondatorul Larian Studios, Swen Vincke, a spus că studioul pe care îl conduce nu are în plan să lanseze expansiuni sau DLC-uri pentru Baldur’s Gate 3, și nici Baldur’s Gate 4.

În schimb, Vincke a declarat că Larian intenționează să renunțe complet la Dungeons & Dragons și să se orienteze spre un nou proiect, lăsând IP-ul în mâinile publsherului Wizards of the Coast.

Este o surpriză mare, având în vedere succesul masiv al lui Baldur’s Gate 3, cu mulți fani presupunând că un DLC sau o expansiune ar fi doar o chestiune de timp. Larian a lansat mai multe patch-uri majore gratuite care au adăugat, printre altele, un epilog jucabil.

Larian a mai comentat despre posibilitatea de a face un DLC și în trecut. Într-un dialog cu IGN la Gamescom 2023, Senior Product Managerul Larian, Tom Butler, a spus că au existat „discuții” despre mai multe idei pentru Baldur’s Gate 3.

Dacă va exista un Baldur’s Gate 4, acesta nu va veni de la Larian

„După ce vom continua să lansăm patch-uri un timp, toți vom lua o vacanță și apoi vom vedea ce facem în continuare”, a spus Butler la acea vreme. „Dar momentan, avem cu adevărat discuții. Vrem să facem mai mult. Nu știm încă ce”.

Însă, în afară de această declarație, Larian nu a spus niciodată în mod oficial că are de gând să aducă conținut suplimentar pentru Baldur’s Gate 3. Primele două jocuri Baldur’s Gate au fost dezvoltate de BioWare. Înainte de Baldur’s Gate 3, Larian era cel mai bine cunoscut pentru dezvoltarea seriei Divinity.

Nu este clar dacă Hasbro, care deține Wizards of the Coast, va căuta un alt dezvoltator pentru un posibil Baldur’s Gate 4, dar IP-ul a fost unul de mare succes pentru ei. Doar luna trecută Hasbro a câștigat 90 de milioane de dolari de pe urma lui Baldur’s Gate 3. În plus față de succesul financiar, Baldur’s Gate 3 a fost un mare succes printre fani și critici deopotrivă, câștigând premiul cel mare la Game Awards anul trecut și obținând nota10 de la cele mai importante publicații de gaming.

Etichete: , , ,

Sursa: Larian Studios Won't Make Baldur's Gate 3 DLC, Expansions, or Baldur's Gate 4