Trailer-ul pentru Alien: Romulus îmi dă speranță că franciza asta nu a murit

Scris de | 22 martie, 2024
Trailer-ul pentru Alien: Romulus îmi dă speranță că franciza asta nu a murit

Deși nu l-am inclus în lista cu cele zece filme pe care abia aștept să le văd în 2024, mărturisesc că Alien: Romulus mi-a stârnit interesul încă de când l-am văzut pe lista de lansări programate pentru acest an. Franciza Alien este în moarte clinică de ceva timp, în ciuda faptului că Alien: Covenant a încercat să o salveze, cu Ridley Scott din nou la cârmă, însă nu a avut succesul scontat. Astfel, Scott și-a reluat rolul de producător și se pare că noul film din serie, Alien: Romulus (excelent titlu, apropo), se apropie mai mult de rădăcinile horror ale francizei, lucru pe care îl arată inclusiv regizorul ales pentru peliculă.

Este vorba de Fede Alvarez, un om foarte implicat în genul horror până acum, care s-a aflat în spatele camerei pentru producții ca Evil Dead sau Don’t Breathe, filme foarte apreciate de fanii genului și chiar și de unii critici. Pentru Alien: Romulus, uruguayanul ne poartă pe o stație spațială lăsată în paragină, unde un grup de tineri colonizatori spațiali se va confrunta cu cea mai terifiantă formă de viață din univers.

Distribuția include nume ca Isabela Merced (Dora and the Lost City of Gold), Cailee Spaeny (Bad Times at the El Royale, Priscilla), Archie Renaux (Shadow and Bone, The Greatest Beer Run Ever), sau Spike Fearn (Aftersun). Alien: Romulus se lansează pe 16 august 2024 și, deși trailer-ul nu oferă prea multe informații despre perioada în care se desfășoară acțiunea, oferă măcar indicii despre tonul filmului – unul foarte întunecat, cu câteva elemente de body horror și în care armele par să fie puține și rare, un lucru care tot timpul sporește pericolul pe care îl reprezintă Alien-ul.

Etichete: , , , ,