Top 10 – Filmele pe care abia aștept să le văd în 2024

Scris de | 21 decembrie, 2023
Top 10 – Filmele pe care abia aștept să le văd în 2024

2023 a fost un an destul de dezamăgitor din punct de vedere cinematografic, cu multe filme pentru care aveam așteptări foarte mari și care au sfârșit prin a fi doar ok, nimic mai mult. O să vorbim însă mai multe pe tema asta în topul celor mai bune filme ale anului, la care se lucrează intens (a se citi „se văd filme multe pe care le-am ratat și mai aștept câteva care nu au apărut încă”).

Din fericire, pentru lista asta nu trebuie să aștept, așa că am decis să încep cu un top al filmelor pe care sunt nerăbdător să le văd în 2024. Câteva mențiuni totuși: lista e întocmită pe baza a ceea ce știu că apare la data actuală, deci dacă anunță Scorsese că face, spre exemplu, The Irishman 2 pe 1 ianuarie, aia e, n-avem ce face, îmi cer scuze celor trei persoane care s-ar uita la partea a doua de la plictiseala aia. Deci, let’s go.

  1. Godzilla X Kong: The New Empire

Faptul că în doar 6 luni avem parte de două filme cu Godzilla, unul serios (Godzilla Minus One, pe care nu l-am văzut încă, dar abia aștept să o fac), și altul în care aleargă alături de Kong în luptă, este absolut superb, and I wouldn’t have it any other way. Godzilla x Kong pare genul de film care știe foarte bine ce este și va și oferi ceea ce promite, adică o seară plăcută la cinema, în timp ce te uiți la monștri care se bat. Uneori, cinematografia e despre lucruri atât de simple.

  1. Gladiator 2

Știu că Napoleon nu prea poate fi considerat un succes pentru Ridley Scott și că există un sentiment de „de ce naiba ai face continuare la un film atât de bun?”. Dar, cu toate astea, Gladiator 2 mă intrigă mai ales prin prisma actorilor. Paul Mescal în rolul principal, după minunatul Aftersun, Pedro Pascal, Joseph Quinn (Eddie din Stranger Things) – deja sunt 3 motive suficient de bune ca să îmi atragă atenția. Nu știm prea multe despre poveste, doar că îl are în prim plan pe Lucius, fiul lui Maximus, și poate dacă aveam și un trailer, Gladiator 2 era mai sus în acest top.

  1. Borderlands

Suntem totuși un site de tehnologie și pasionați de gaming, deci cum să nu fim entuziasmați de Borderlands? Ok, știu, în 2024 vine și Furiosa, care e tot într-un univers deșertic, și care face parte din franciza Mad Max, dar sincer, faptul că Borderlands e regizat de Eli Roth mă face să fiu mult mai entuziasmat decât trailer-ul pe care l-am văzut pentru origin story-ul „furioasei”. Lumea din Borderlands este absolut nebună în jocuri, și ar fi senzațional să o vedem reprodusă fidel, măcar parțial, și pe marele ecran.

  1. Nosferatu

Următorul film al lui Robert Eggers, omul din spatele excelentelor The Witch și The Northman (și a lui The Lighthouse, care e supraapreciat, în opinia mea), este Nosferatu, o versiune modernă a legendarului film din 1922. Cu o distribuție excelentă, ce îi cuprinde pe Willem Dafoe, Bill Skarsgard (un om mai potrivit pentru a-l interpreta pe Contele Orlok nu cred că putea exista), Nicholas Hoult și mulți alții, și cu Eggers în spatele camerei, Nosferatu ar trebui să fie o experiență cinematografică senzațională.

  1. Inside Out 2

Aș zice că Disney e pe o pantă descendentă în ultimii ani, dar deja se simte ca și cum se află în mijlocul unei avalanșe. The Mouse House nu a mai scos o animație de succes pe marele ecran de la Encanto, ceea ce nu pare foarte mult, dar pentru un studio care încasa miliarde anual din doar 3-4 filme este o eternitate. Iar dacă există vreun film care poate schimba traiectoria Disney în 2024 și să aducă oamenii în cinematografe, acela este cu siguranță Inside Out 2. Cu o nouă emoție, Anxietatea, cu care suntem deja mult prea familiari mulți dintre noi, Inside Out 2 are potențial – rămâne de văzut dacă va și livra Disney.

  1. Dune: Part Two

Doar locul 5 în topul hype-ului meu pentru Dune: Part Two, dintr-un singur motiv – eram super entuziasmat de filmul acesta în 2022, iar amânarea lui cu mai bine de 6 luni mi-a cam tăiat din entuziasm. Chiar și așa, abia ce l-am văzut pe Chalamet în Wonka și abia aștept să îl revăd și în rolul lui Paul Atreides, iar cu Denis Villeneuve în spatele camerei, tot ce știu e că Dune 2 va fi minunat pe marele ecran – și foarte portocaliu.

  1. Deadpool 3

Cred că este primul an după foarte mult timp când nu am un comic book movie printre primele 3 cele mai așteptate filme ale anului care urmează. Deadpool 3 a fost aproape, deși entuziasmul meu pentru filmele Marvel nu mai e ce-a fost și nici nu sunt cel mai mare fan Deadpool. Însă, faptul că vedem în sfârșit pe marele ecran combinația Reynolds – Jackman, plus certitudinea că vom avea o groază de cameos sunt motive suficient de bune pentru orice comic book fan să numere lunile până la acest film. Here’s hoping că va fi și bun.

  1. Civil War

Primul potențial blockbuster de la A24 este Civil War, un film scris și regizat de Alex Garland (Ex Machina, Men sau Annihilation). Prezintă povestea unei Americi ruptă în două de alegerea unui președinte de a sta încă un mandat la conducerea țării, și are un buget de 75 de milioane de dolari, făcând acest film cel mai scump din istoria A24. E un risc, ținând cont că Garland nu a avut parte tocmai de un succes cu Men, ultima sa producție, care a fost destul de controversată, dar cu o distribuție formată din Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Wagner Moura, Nick Offerman și mulți alții, are toate datele pentru a reuși la box office. Plus că sunt un mare fan al lui Garland, care mi se pare unul dintre cei mai buni writeri și interesanți regizori de la Hollywood, la momentul acesta.

  1. Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Nu pot să nu aștept cu nerăbdare un nou proiect Lord of the Rings, chiar și dacă este animat. Sure, Rings of Power de pe Amazon nu a fost pe placul tuturor, dar The War of the Rohirrim nu are nicio legătură cu el, deci nu trebuie să ne aruncăm la beregata lui încă. Filmul spune povestea Văgăunii lui Helm (Helm’s Deep) și a felului în care și-a primit numele, de la Regele Rohanului, Helm Hammerhand (cu vocea incredibilului Brian Cox), în urma unei bătălii legendare. Evenimentele de aici au loc cu 183 de ani înainte de cele din Lord of the Rings, astfel că mai toate personajele vor fi noi, cu o singură excepție deja confirmată – Eowyn (vocea Mirandei Otto).

  1. Kingdom of the Planet of the Apes

Inject. This. Into. My. Eyes. ASAP. Ador noua franciză Planet of the Apes, mi se pare că trilogia cu Caesar în rol principal este cea mai bună trilogie de la Lord of the Rings încoace și e criminal faptul că Andy Serkis nu a fost nici măcar nominalizat pentru felul în care l-a interpretat. Deci cum să nu fie Kingdom of the Planet of the Apes filmul pe care îl aștept cel mai mult în 2024? Trailer-ul arată excelent, posterul este superb, povestea e interesantă (are loc cu mult timp după moartea lui Caesar și prezintă un grup de maimuțe care intră în conflict cu altele, în căutarea rămășițelor tehnologiei umane) și dacă efectele sunt cel puțin la fel de bune ca în trilogia cu Caesar, se va vedea splendid. 

Și nu, nu am uitat de Joker 2, dar mi-am luat doză dublă de Joaquin Phoenix pe 2023 ca să fiu entuziasmat de filmul acela.

Etichete: , , , , , , , , , , ,