WhatsApp îți va permite să trimiți automat imagini la cea mai bună calitate

Scris de | 27 martie, 2024
WhatsApp îți va permite să trimiți automat imagini la cea mai bună calitate

WhatsApp a introdus în august 2023 o funcție care te lăsa să trimiți poze la calitate înaltă, la rezoluție completă, fără să le mai compreseze în vreun fel. Însă cu aceasta, utilizatorii trebuiau să aleagă rezoluția manual și individual, pentru fiecare imagine, lucru care nu era tocmai ideal. Versiunea beta de WhatsApp pentru Android 2.24.7.17 ne oferă însă o confirmare că toate imaginile și videoclipurile vor putea fi trimise la calitate HD, automat, cu ajutorul unei noi funcții din meniul Storage and data.

Aceasta se numește Media upload quality, și îți permite să selectezi calitatea fotografiilor și videoclipurilor pe care le trimiți în conversații. Ai două variante, Standard și HD Quality – prima va trimite imagini și clipuri compresate, la o viteză mai mare, în timp ce a doua va dura ceva mai mult, evident, și ești „avertizat” că imaginile pot fi de până la 6 ori mai mari decât cele standard, ocupând astfel mai mult spațiu.

Funcția este deja disponibilă pentru un număr limitat de beta testeri. Odată ce se va determina că nu există probleme cu ea, va fi disponibilă într-o versiune oficială, așa că ne așteptăm să o descoperim curând în WhatsApp, odată cu unul dintre următoarele update-uri.

Etichete: , ,

Sursa: WhatsApp will finally let you send HD media automatically