Galaxy M55, anunțat oficial. Este o alternativă la Galaxy A55 cu încărcare mai rapidă

Scris de | 28 martie, 2024
Galaxy M55, anunțat oficial. Este o alternativă la Galaxy A55 cu încărcare mai rapidă

Samsung a anunțat oficial Galaxy M55, un model mid-range care ar putea fi o alternativă interesantă la A55 pentru cei care apreciază alte capabilități hardware în defavoarea altora. De exemplu, noul M55 vine cu un design diferit, cu margini rotunjite și cu un capac de pe spate 2.5D, nu plat ca pe varianta Galaxy A, lansată recent. În general, modelele M erau similare cu cele din gama A, dar, de data aceasta avem multe diferențe, la toate capitolele.

Galaxy M55 vine cu hardware aproape complet diferit față de A55

Design-ul este una dintre categoriile unde s-au făcut schimbări, dar și componentele interne sunt cât se poate de diferite. Noul Galaxy M55 are un display mai mare, de 6,7”, față de 6,6” pe A55. Totuși, acesta este bazat tot pe tehnologie Super AMOLED cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz și oferă tot 1.000 de nits luminozitate maximă.

Apoi, configurația hardware este bazată pe un chipset Snapdragon 7 Gen 1, deci nu avem Exynos aici, iar singura configurație oferă 8 GB RAM și 256 GB stocare, fără o variantă de 128 GB. Slotul microSD este și el prezent, pentru cei care au nevoie de mai multă stocare.

La capitolul cameră s-ar putea să asistăm la un „downgrade”, cel puțin pe camera de pe spate. Avem tot un senzor de 50 megapixeli cu stabilizare principal, dar ultrawide-ul de 8 MP și camera macro de 2MP sugerează că acest sistem de camere este cel de pe A35. Camera frontală de 50 megapixeli este însă un upgrade de la 32 pe A55.

Probabil că cel mai mare upgrade vine însă la capitolul încărcare. Același acumulator de 5.000 mAh se încarcă cu 45W pe Galaxy M55 față de 25 pe A55, și promite 70% încărcare în 30 de minute. Nu este clar de ce Samsung nu oferă încărcare la fel de rapidă pe modelul A, fiind clar că are „tehnologia” necesară pentru asta.

Telefonul a fost momentan anunțat oficial în Brazilia, este livrat cu Android 14 „la bord” și interfața OneUI 6.1. Modelele M nu primesc însă suport software pe termen la fel de lung precum Galaxy A, deci aici ar fi un dezavantaj pentru cei care păstrează telefoanele mai mult de doi sau trei ani.

Prețul este de 2.999 reali brazilieni, echivalent cu 557 euro, deci cam la fel de scump precum modelul A55 cu 256 GB. De obicei, aceste modele vin și în alte regiuni, inclusiv în România, însă Samsung nu le promovează foarte mult. Dacă Galaxy A55 vă făcea cu ochiul, poate că nu ar fi o idee rea să luați în considerare și M55 dacă vreți un telefon mai mare, cu încărcare mai rapidă și un procesor de la Qualcomm.

Etichete: , , , ,

Sursa: Samsung Brazilia