Un fost inginer Apple a fost dat în judecată de companie după ce a dezvăluit presei informații secrete despre Vision Pro

Scris de | 2 aprilie, 2024
Un fost inginer Apple a fost dat în judecată de companie după ce a dezvăluit presei informații secrete despre Vision Pro

Apple a intentat o acțiune în instanță împotriva fostului inginer de software Andrew Aude, acuzându-l că a divulgat informații despre produse pe care dorea să le „elimine” unui jurnalist, salvat în telefonul său sub numele de „Homeboy”. Proiectele secrete în cauză includeau noua aplicație Journal a Apple și produsul Vision Pro.

Fostul inginer de la Apple a schimbat peste 1.400 de mesaje prin Signal cu „Homeboy”, numele trecut în telefon de Aude pentru un reporter de la Wall Street Journal. Conform documentelor. Apple susține că Aude a divulgat toate detaliile despre aplicația Journal a Apple în aprilie 2023 către Wall Street Journal, deoarece dorea ca aceasta să nu mai vadă lumina zilei. Aude a schimbat, de asemenea, „peste 10.000 de mesaje text” cu un jurnalist de la The Information.

Toate acestea s-au desfășurat de pe iPhone-ul dat de către companie lui Aude. Acesta este acuzat că a încălcat acordul de confidențialitate al companiei iar Apple solicită despăgubiri de 25.000 de dolari.

La un moment dat, Aude a menționat că divulgarea informațiilor era un „rău necesar” și că aștepta cu nerăbdare „haosul” care urma. Spera ca acțiunile sale să provoace suficientă agitație pentru ca „oamenii de la conducerea Apple să se trezească la realitate”. Apple susține că Aude a fost rău intenționat în ceea ce privește produsele pe care le-a „leak-uit”.

Aude a dezvăluit și detalii despre Apple Vision Pro în octombrie 2020. În august 2021, inginerul de software a confirmat zvonurile despre o caracteristică de design a unui dispozitiv Apple neîntrat în producție, observând că era „una dintre cele mai bune funcții secrete ale Apple”.

Aude a fost prins în noiembrie 2023, atunci când unul dintre managerii săi l-a întrebat direct dacă a divulgat informații către jurnaliști. A negat acuzația și apoi a fugit în baie pentru a șterge o mare parte din probele incriminatorii, conform documentelor instanței. O lună mai târziu, Aude a recunoscut că a dezvăluit o mulțime de informații confidențiale despre Apple, iar în decembrie a fost concediat.

Apple susține că toate leak-urile lui Aude au fost intenționate și că inginerul de software încă reprezintă o amenințare pentru companie, chiar dacă nu mai este angajat. De asemenea, Apple mai afirmă și că istoricul său de „leaker” dar și cunoștințele sale profunde despre secretele companiei îl fac o amenințare continuă pentru securitatea acesteia.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple Sues Former Engineer for Leaking Products That He Hated to 'Homeboy'