Seria Galaxy S20, mutată pe actualizări mai rare de securitate

Scris de | 3 aprilie, 2024
Seria Galaxy S20, mutată pe actualizări mai rare de securitate

Seria de flagship-uri Galaxy S20 de la Samsung a primit deja ultimul său update de sistem deja în 2023, deci nu va mai trece la variante noi de Android, iar acum pierde și accesul la actualizări de securitate lunare. Asta nu înseamnă că nu va mai primi actualizări de acest gen deloc, ci că modelele integrate în seria S20 vor prim aceste actualizări mai rar, o dată pe trimestru. Deja actualizarea pentru luna martie a fost lansată, deci ne putem aștepta la un nou update de securitate pe aceste dispozitive abia prin iunie.

Samsung va lansa noi update-uri de securitate pe seria Galaxy S20 la fiecare trei luni

Toate modelele din seria Galaxy S20 principale sunt afectate de această decizie, fiind lansate simultan pe piață. Vorbim despre Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra. Modelul foarte lăudat de fani, Galaxy S20 FE, unul dintre cele mai bune dispozitive lansate în acel an va trece la update-uri trimestriale prin toamnă.

Deja aceste telefoane au împlinit mai bine de patru ani de la lansare, deci pentru modele cu Android, faptul că încă primesc actualizări de securitate după atât timp este de apreciat, iar acestea ar trebui să mai primească încă un an astfel de actualizări, cel puțin. Rămâne de văzut dacă Samsung decide să prelungească peste limita de cinci ani actualizările de securitate. Anterior, din când în când și doar pentru anumite modele, compania a lansat noi astfel de îmbunătățiri software, chiar și după finalizarea perioadei de suport software.

Utilizatorii de modele Galaxy S20 care încă le folosesc nu ar trebui să se îngrijoreze, momentan. Telefoanele lor sunt în continuare în siguranță și nu sunt vulnerabile la atacuri. Sunt șanse mici ca noi vulnerabilități importante să fie descoperite în următoarele trei luni, până la următorul update. De altfel, majoritatea telefoanelor mid-range sunt pe un ciclu de actualizare de 3 luni sau mai rar pentru actualizări de securitate.

Începând cu seria Galaxy S21, Samsung a promis patru ani de actualizări de sistem și cinci ani de actualizări de securitate, iar seria Galaxy S24 este prima cu șapte ani de suport software pentru ambele tipuri de actualizări. Telefoanele cumpărate în 2024 cu Android 14 vor fi la zi cu actualizările până în 2031, pe Android 21. 

Etichete: , , , , ,