Dune 3 va deveni realitate! Denis Villeneuve lucrează deja la scenariu

Scris de | 5 aprilie, 2024
Dune 3 va deveni realitate! Denis Villeneuve lucrează deja la scenariu

Într-o știre care nu ar trebui să surprindă pe nimeni, se pare că Dune 3 (sau Dune: Messiah) va deveni realitate, cu Denis Villeneuve, geniul din spatele primelor două părți, din nou la cârmă. Acesta va lucra alături de Legendary nu doar la cea de-a treia parte a trilogiei de pe Arrakis, ci și la un titlu complet nou, o adaptare a cărții Nuclear War: A Scenario, finalistă la Premiul Pulitzer, scrisă de Annie Jacobsen.

Legendary a achiziționat drepturile pentru o ecranizare a cărții lui Jacobsen, iar regizorul canadian este în discuții cu studioul pentru a produce, adapta sau chiar regiza filmul. Partenera sa de producție, Tanya Lapointe, va fi și ea implicată în proiect. Cartea lui Jacobsen explorează un scenariu de tip „what if” în care începe un război nuclear, și este bazată pe zeci de interviuri cu experți civili și militari care au construit armele nucleare și au fost implicați în planurile de răspuns în cazul în care o decizie radicală ar trebui să fie luată.

Între timp, Dune: Part Two, cel mai nou film al lui Denis Villeneuve, adună în continuare bani la box-office-ul global, fiind cel mai de succes film al lui 2024, până acum, cu 630 de milioane de dolari la nivel global. I-am și făcut un review detaliat, care poate fi citit aici, astfel că, dacă mai aștepți încă un semn ca să mergi într-un cinematograf și să vezi Dune: Part Two, nu mai ezita. Filmul este excelent, și merită văzut pe cel mai mare ecran posibil.

Etichete: , , , ,

Sursa: Denis Villeneuve and Legendary Developing ‘Dune 3’ and ‘Nuclear War: A Scenario’ Film Adaptation