Funcțiile AI din Google Photos vor putea fi folosite de oricine, gratuit. Când se produce schimbarea

Scris de | 11 aprilie, 2024
Funcțiile AI din Google Photos vor putea fi folosite de oricine, gratuit. Când se produce schimbarea

Google a anunțat că funcțiile sale care folosesc inteligență artificială (AI) și sunt disponibile în Google Photos vor putea fi folosite gratuit de oricine folosește aplicația, fără vreun abonament. Cele trei funcții la care se referă Google aici sunt Magic Eraser, care îți permite să ștergi elemente din cadru fără să afectezi compoziția acestuia, Photo Unblur, care îmbunătățește fotografiile blurate și Portrait light, care luminează fotografiile de tip portret.

Toate acestea vor deveni disponibile gratuit în Google Photos începând cu 15 mai, ziua de după conferința anuală a Google dedicată dezvoltatorilor. Este posibil ca update-ul să dureze câteva săptămâni, dar până la sfârșitul lunii mai ar trebui ca toți utilizatorii să poată folosi funcțiile AI în Google Photos. Cele trei funcții vor deveni de asemenea disponibile pe „mai multe device-uri, inclusiv tablete Pixel” au menționat cei de la Google.

Anul trecut, Google a lansat Magic Editor pe Pixel 8 și Pixel 8 Pro, care folosește AI generativ pentru a realiza editări mai complexe ale fotografiilor, cu acțiuni precum repoziționarea unui subiect sau schimbarea culorii cerului. Acum, și această funcție va fi extinsă pe toate device-urile Pixel, cu posibilitate de utilizare nelimitată. De asemenea, toți utilizatorii de Google Photos, atât de pe Android, cât și de pe iOS vor primi posibilitatea de a folosi Magic Editor-ul pe 10 fotografii pe lună.

Etichete: , , ,

Sursa: Google Photos expands AI editing tools to all users without a subscription