Microsoft testează reclamele în meniul Start din Windows 11

Scris de | 15 aprilie, 2024
Microsoft testează reclamele în meniul Start din Windows 11
foto via @ubergizmo.com

Microsoft cochetează de mulți ani cu ideea de reclame plasate în diverse componente ale sistemului de operare Windows. Anterior, compania încerca să își promoveze propriile produse și servicii în locuri destul de evidente, precum în Windows Explorer, în meniul Start, prin diverse notificări și mesaje mai mult sau mai puțin intruzive. Acum însă, compania testează reclame la aplicații dezvoltate de alte companii, deci practic spațiu de reclamă complet, în meniul Start. Aceste reclame sunt deja afișate, dar momentan doar în varianta beta de Windows 11.

Meniul de start al utilizatorilor de Windows 11 ar putea fi folosit drept spațiu de reclamă de către Microsoft

Chiar dacă Windows 11 este un sistem de operare cu preț de cel puțin 100 de euro pentru o licență de bază, valabilă pentru un singur computer, Microsoft consideră că ar trebui să facă mai mulți bani de pe urma fiecărui utilizator în parte. Astfel, Windows 11 va începe să afișeze în meniul Start reclame către aplicații din Microsoft Store. Acestea nu sunt însă marcate ca atare, ci doar vezi numele aplicației, pictograma și o scurtă descriere a capabilităților acesteia.

Primii care vor vedea aceste reclame vor fi cei care folosesc Windows 11 prin intermediul programului Insider pe canalul Beta din SUA. Cel mai probabil însă, dacă testul se va dovedi a fi un succes, reclamele vor ajunge și pe versiunea „stabilă” în viitorul apropiat, dar și în restul lumii. Vestea bună este că, dacă nu vrei să vezi reclame în Windows, ai opțiunea de a le dezactiva complet, prin intermediul aplicației Settings la capitolul Personalizare.

Utilizatorii de Windows 10 sunt probabil ceva mai familiarizați cu reclamele în meniul Start, întrucât Microsoft plasează astfel de mesaje promoționale de ceva vreme pe acel sistem de operare.

Etichete: , ,

Sursa: Engadget