Microsoft începe să afișeze reclame în meniul Start din Windows 11. Cum le dezactivezi

Scris de | 25 aprilie, 2024
Microsoft începe să afișeze reclame în meniul Start din Windows 11. Cum le dezactivezi

Săptămânile trecută, reclamele din Windows 11 erau introduse doar în varianta beta, dar în urma celui mai nou update al sistemului de operare, Microsoft a introdus această „funcționalitate” și în varianta finală. Cei care instalează pachetul KB5036980 din Windows Update vor începe să vadă reclame plasate în meniul Start pentru aplicații din magazinul Windows Store. Din fericire, există o metodă prin care poți să oprești aceste reclame.

Sugestii de aplicații din Microsoft Store vor apărea în secțiunea Recomended din Windows 11

Aplicațiile promovate vor fi marcate în secțiunea „Recomended”, adică aplicații pe care s-ar putea să ai nevoie să le accesezi, în baza stilului tău de utilizare anterior și care nu sunt deja listate în lista de scurtături de mai sus. Aici, Microsoft va plasa reclame la anumite aplicații, verificate și aprobate de companie. Click-ul pe aplicație duce în Microsoft Store, pe pagina aplicației, pentru a o instala.

Aceste recomandări de aplicații sunt după acest update activate implicit, însă Microsoft oferă și posibilitatea de a le dezactiva, în cazul în care nu vrei reclame în sistemul de operare pentru care oricum ai plătit deja.

Tot ce trebuie să faci pentru a dezactiva reclamele este să pornești aplicația Settings și la secțiunea Personalization poți căuta în meniul Start opțiunea „Show recomendations for tips, app promotions and more”. Această opțiune are variante de on și off.

Aceasta nu este prima tentativă de a integra reclame în Windows 11. De fapt, Microsoft a început aceste experimente pe vremea Windows 10, încercând să afișeze link-uri către aplicații și servicii în meniul vechi de Start, dar și în interiorul Windows Exporer, atunci când navighezi prin sistemul de fișiere al computerului. Desigur, reclame la browser-ul Edge sau îndemnarea la abonamente Microsoft 365 erau de așteptat de la Microsoft, în încercarea de a atrage utilizatorii către platformele lor, însă acum compania afișează reclame către aplicații terțe, de care utilizatori ar putea sau nu avea nevoie în utilizarea de zi cu zi.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget