Meta închide un serviciu folosit de companii din toată lumea

Scris de | 15 mai, 2024
Meta închide un serviciu folosit de companii din toată lumea

Meta renunță la Workplace, alternativa sa bazată pe Facebook pentru platformele de comunicare pentru munca de birou, precum Slack sau Microsoft Teams.

Purtoarea de cuvânt a Meta, Ashley Zandy, a confirmat pentru The Verge că Workplace va fi disponibil pentru clienți doar până pe 31 august 2025. Cunoscută anterior sub numele de Facebook @ Work, platforma a fost folosită intern timp de doi ani înainte de lansarea publică din 2016, și conform lui Zandy, nu vor fi modificări în ceea ce privește utilizarea internă.

Meta va oferi un discount de 50% pentru serviciu începând din septembrie, și este dispusă să lucreze cu clienții pentru a facilita tranziția către Workvivo, deținut de Zoom. După 1 septembrie 2025, Workplace va putea fi folosit doar pentru citire și export, iar pe 1 iunie 2026 accesul se va încheia și datele vor fi șterse.

TechCrunch a raportat în trecut că dezvoltarea platformei a fost încetinită considerabil după ce oamenii s-au întors la birouri după pandemie și după ce un număr de angajați cheie au plecat.

Concurența mai puternică din partea Microsoft Teams, Google Workplace și chiar a unor new-entries precum Zoom Workplace a determinat Meta să ridice piciorul de pe accelerație după un deceniu de dezvoltare.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,

Sursa: Meta will shut down its Teams competitor Workplace next year