Orange finalizează fuziunea dintre Orange Romania S.A. și Orange Romania Communications S.A.

Scris de | 30 mai, 2024
Orange finalizează fuziunea dintre Orange Romania S.A. și Orange Romania Communications S.A.

Orange anunță finalizarea fuziunii între Orange Romania S.A. (ORO) și Orange Romania Communications S.A. (OROC), prin absorbția OROC de către ORO. Fuziunea permite crearea unui operator de telecomunicații convergent integrat, începând cu 1 iunie 2024. Societatea consolidată în urma fuziunii va duce mai departe obiectivul Orange de a deveni furnizorul preferat de servicii integrate, fix-mobil, pe piața românească, atât pentru segmentul rezidențial, cât și pentru cel de afaceri. În același timp, va stimula investițiile și concurența în sectorul telecomunicațiilor din România, ceea ce va aduce, fără îndoială, beneficii societății în ansamblu.

În urma finalizării fuziunii, Grupul Orange va deține 80% din capitalul social și drepturile de vot ale entității consolidate, în timp ce Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va deține 20% din capitalul social și din drepturile de vot. De la achiziția în 2021 de către Orange Romania S.A. a 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe, Orange Romania Communications (anterior Telekom Romania Communications), Orange a parcurs o serie de pași tehnici importanți, care au permis unificarea canalelor de contact și a experienței clienților OROC, precum și lansarea primei oferte comerciale comune.

Fuziunea aduce modificări minime în utilizarea de zi cu zi a serviciilor Orange și permite companiei să înlăture barierele privind integrarea operațională completă. Astfel, va fi înlesnit procesul de combinare a bazelor de date ale clienților ambelor companii, cât și a sistemelor IT, permițând accelerarea proceselor ce vor crea o experiență îmbunătățită, în cea mai rapidă rețea, pentru toți utilizatorii Orange.

„Finalizarea acestei fuziuni a fost o prioritate de la începutul mandatului meu și mă bucur că ne aflăm în fața acestui moment major în istoria Orange Romania. Calea de urmat este acum clară și ne vom concentra toate eforturile pentru a oferi clienților o experiență îmbunătățită, apropiindu-ne și mai mult de obiectivul nostru de a deveni alegerea preferată pentru serviciile convergente în România”, a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange Romania.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,