Giganții din zona de retail online, precum Temu și Shein, sunt cunoscuți și foarte populari pentru faptul că vând produse foarte ieftine, de la haine la electronice sau ustensile de bucătărie. Comisia pentru Siguranța Produselor destinate Consumatorilor (CPSC) vrea acum să afle motivele adevărate pe care aceste companii le au pentru a le permite să vândă produse la prețuri atât de mici. Astfel, cei doi comisari ai organizației, Peter Feldman și Douglas Dziak, au emis un comunicat de presă comun, cerând angajaților lor să evalueze operațiunile site-urile de e-commerce străine. În comunicat, Shein și Temu sunt numite drept companii care „ridică îngrijorări specifice”.
Îngrijorările recente vin ca urmare a unor știri cu privire la „produse letale pentru bebeluși” care ar fi vândute pe aceste platforme. Spre exemplu, cei de la The Information au descoperit recent pe Shein produse pentru copii și bebeluși considerate nesigure, precum hanorace care ar fi fost marcate ca prezentând un potențial risc de strangulare pentru cei mici. De asemenea, site-ul de știri din industria modei Fashion Dive a descoperit că Temu vindea pijamale de la branduri care încălcau anumite standarde de siguranță ale CPSC.
Un purtător de cuvânt al Shein a vorbit cu CNN, spunând că siguranța clienților rămâne „prioritatea numărul unu (n.r.: a companiei)” și că investițiile în această zonă se ridică la sume de milioane de dolari. Temu nu a oferit încă un răspuns oficial.
CSPC nu este prima agenția guvernamentală americană care ia în vizor giganții străini din e-commerce. Anul trecut, US-China Economic and Security Review Commission a emis un raport privind provocările pe care le reprezintă platformele chinezești de tip fast-fashion. În raport, sunt puse la îndoială modurile în care acestea exploatează diverse portițe legale, încalcă legea drepturilor de autor și aplică munca silnică în fabricile lor.