Un nou leak sugerează o probabilitate crescută ca seria Galaxy S26 să adopte procesorul Exynos 2600. Se spune că Samsung a atins o rată de randament de 30% atunci când a produs Exynos 2600 ca parte a unui test. Aceasta ar fi o rată de randament îmbunătățită față de Exynos 2500, care nu a mai ajuns pe seria Galaxy S25 din cauza problemelor.
Exynos 2600 revine anul viitor
Seria Galaxy S25 este disponibilă oficial în magazinele din întreaga lume astăzi (7 februarie). O caracteristică notabilă este că toate modelele sunt echipate cu chipset-ul Snapdragon 8 Elite. Aceasta este o schimbare majoră față de anul trecut, când variantele S24 și S24 Plus aveau cipuri Exynos. Acum, se pare că Samsung va readuce anul viitor pe modelele Galaxy S26 viitorul procesor Exynos 2600.
Publicația coreeană The Bell (coreeană) raportează că Samsung a obținut un randament de peste 30% în producția de testare a procesorului Exynos 2600 pe procesul de fabricație de 2 nanometri. Rata de randament se referă la procentul de cipuri funcționale de pe un wafer. Rapoartele de la jumătatea anului 2024 au remarcat că Exynos 2500 avea doar randamente de 20% la acea vreme, adăugând că 60% sau mai mult era necesar pentru producție de masă. Deci, se pare că producția noului cip ar putea merge într-o direcție mai bună.
Samsung a optat astfel pentru Snapdragon 8 Elite în toate telefoanele din seria Galaxy S25 din cauza randamentelor slabe ale lui Exynos 2500. Deci, dacă Exynos 2600 are deja o rată de randament mai mare, este un semn încurajator pentru companie dacă dorește cipul în unele modele Galaxy S26.
Cipurile Snapdragon de la Qualcomm au fost mult timp cea mai bună alegere pentru entuziaști față de alternativa Exynos de la Samsung, datorită performanței superioare. Cipul recent Snapdragon 8 Elite a înregistrat însă și o creștere a prețului față de predecesorul său. Samsung a reușit să mențină același preț ca și telefoanele de anul trecut. Cu toate acestea, utilizarea unui cip Exynos în unele modele din seria Galaxy S26 ar putea ajuta Samsung să evite creșterile de preț, să crească profitabilitatea sau să deschidă ușa pentru mai multe upgrade-uri în alte domenii.