Infinix prezintă un tri-fold, un telefon cu încărcare solară și unul cu capac e-ink cu animații

Scris de | 3 martie, 2025
Infinix prezintă un tri-fold, un telefon cu încărcare solară și unul cu capac e-ink cu animații

Infinix este perceput în Europa drept un producător de telefoane ieftine, dar compania are în alte regiuni la vânzare și dispozitive mai avansate, inclusiv pliable. Anul acesta la Mobile World Congress, Infinix prezintă „Zero Mini”, un concept de telefon tri-fold, dar pe format vertical, diferit de ceea ce am văzut pe Mate XT de la Huawei. Alături de acesta sunt prezentate și concepte de telefoane cu alimentare solară, cât și telefoane cu capac personalizabil e-ink, care își poate schimba culoarea și poate afișa animații.

Infinix Zero Mini este un concept „tri-fold” vertical

Cel mai interesant concept Infinix de anul acesta este de departe Zero Mini. Acesta ia ideea de telefon pliabil vertical, și o adaptează la formatul „tri-fold”. Astfel, telefonul poate fi pliat de două ori pe verticală, pentru a deveni din ce în ce mai mic. Avem formatul complet deschis, cu un ecran „normal” de smartphone, ecranul pliat doar o treime, care oferă un afișaj mai mic, și ecranul complet pliat, din care rămâne doar o treime expus, ca un fel de ecran „copertă” de pe pliabilele de până acum.

Așa cum am văzut la Mate XT, una dintre plieri se face pe interior și una pe xterior, deci o parte a ecranului rămâne permanent expusă. Pe spate, rămân tot timpul disponibile cele două camere foto, deci vei putea realiza fotografii în oricare dintre cele trei forme în care se poate plia dispozitivul.

Sunt prezentate în imagini cazuri de utilizare precum utilizarea camerei și GPS-ului simultan, sau agățarea telefonului de ghiozdan cu camerele spre exterior, pentru utilizare în stil „cameră de acțiune”. Totuși, astfel de activități alături de un telefon pliabil nu sunt foarte recomandate momentan, întrucât ecranele pliabile sunt în continuare extrem de fragile.

Probabil că Infinix propune acest concept în ideea că în viitorul nu foarte îndepărtat, ecranele pliabile vor deveni semnificativ mai rezistente la șocuri mecanice și zgârieturi.

Telefonul care se încarcă de la soare

Un alt concept Infinix este cel care permite alimentare de la soare. Acesta folosește tehnoloogia „SolarEnergy-Reserving”, care beneficiază de paneluri solare „perovkite”. Acestea sunt mai ieftine, mai mici și mai ușor de integrat în dispozitive portabile, și integrează un sistem care controlează voltajul pentru a asigura alimentare la putere cât mai mare pentru telefon, cu un minimum de căldură produseă.

Desigur, putearea este destul de mică. Deși ne plângem când vedem că unele telefoane de top din prezent se încarcă la 25-30 sau 45 W și ni se pare că este o încărcare lentă, acest dispozitiv poate să se încarce cu 2W de la razele soarelui. Este o putere chiar mai lentă decât pe primele iPhone-uri, care se încărcau la 5W. Un capac solar de acest gen ar fi dedicat celor care vor să își mențină bateria la un anumit nivel mai degrabă decât să încarce complet telefonul în acest fel.

Infinix are însă și o husă, care permite același lucru, dar fără să integreze tehnologia direct în telefon. Husa produce energie și are contacte fizice care o transferă către bateria internă a telefonului. Un astfel de concept ar fi util pentru cei care vor încărcare solară, dar opțională.

Infinix vrea să integreze capace animate personalizabile pe telefoane

În cele din urmă, Infinix a adus generația a doua de telefon concept cu spate cu ecran e-ink „E-Color Shift 2.0”. Anul trecut a demonstrat telefoanele care își puteau schimba culoarea la comandă, air anul acesta avem telefoane cu paneluri E-Ink mai avansate, care pot afișa inclusiv animații complexe. Prima generație putea să își schimbe culoarea doar atunci când telefonul era conectat la priză, dar acum se poate face asta și pe bateria internă.

Este greu de crezut că Infinix va aduce vreunul dintre aceste telefoane pe piață în următorul an, însă este important să vedem că astfel de telefoane concept există, întrucât sunt rezultatul unor luni sau ani de cercetare. Într-o formă sau alta, dacă aceste tehnologii se dovedesc a fi profitabile și practice pentru piața de smartphone-uri, acestea vor ajunge până la urmă și în produse reale, fie de la Infinix sau de la alte companii concurente.

Etichete: , , , , , ,