Tinder, probabil cea mai populară aplicație de dating la nivel mondial, începe să testeze noi opțiuni de filtrare pentru căutările utilizatorilor. Pe lângă un interval de vârstă, genul pe care îl caută și alte opțiuni granulare precum dacă profilul are sau nu fotogrii, are descriere sau vorbește anumite limbi, apare acum și înălțimea, un subiect foarte controversat în domeniul dating-ului.
Vei putea să „filtrezi” posibilii parteneri de pe Tinder în funcție de înălțime
Momentan este doar un test, însă dacă acesta se va dovedi a fi de succes, toți utilizatorii de Tinder or putea să își caute posibili parteneri folosind un filtru de înălțime. Acesta funcționează ca un slider cu două capete, putând alege o înălțime minimă și una maximă. De asemenea, poți să lași slider-ul pe pozițiile minime și maxime, pentru a căuta persoane, indiferent de înălțime.
Spre diferență de alte filtre, reprezentanții Tinder spun că acesta nu este unul „absolut”. Dacă alegi să îl folosești, vei primi recomandări în special din intervalul pe care l-ai ales, însă tot vei găsi și persoane care nu se încadrează în el. Astfel, persoanele de înălțimi mai mici sau mai mari nu vor fi complet blocate, dar ar putea să apară mai rar în listele de căutări.
„Ascultăm mereu ce contează cel mai mult pentru utilizatorii noștri Tinder — iar testarea opțiunii plătite pentru preferințele legate de înălțime este un exemplu excelent despre cum construim cu urgență, claritate și concentrare,” a declarat Phil Price Fry, VP Comms la Tinder, pentr TechCrunch. „Aceasta face parte dintr-un efort mai amplu de a ajuta oamenii să se conecteze mai intenționat pe Tinder. Noile noastre principii de produs ghidează fiecare decizie, iar aceasta răspunde direct la câteva dintre ele: prioritizarea rezultatelor pentru utilizatori, acțiunea rapidă și învățarea continuă. Nu fiecare test devine o funcție permanentă, dar fiecare test ne ajută să învățăm cum putem livra experiențe mai inteligente, mai relevante și să împingem această categorie mai departe.”
Deși înălțimea este un subiect disputat intens în mediul online în raport cu dating-ul online, Tinder pare că dorește să ofere astfel de opțiuni pentru a atrage în special public feminin, care ar fi dispus să plătească în plus pentru acces la astfel de funcții, pe care alte aplicații de dating nu le oferă. De altfel, abonații de pe Tinder sunt în scădere, de la 14,9 milioane la 14,2 milioane de la an la an.