Huawei Mate X și-a schimbat designul

Scris de | 17 octombrie, 2019

Din acest scurt video se poate vedea că spre deosebire de modelele prezentate anterior, Huawei Mate X va deține un buton fizic pentru eliberarea ecranului. Cel mai probabil, decizia a fost luată tocmai pentru ca ecranul pliabil să fie fix atunci când este transportat, evitându-se astfel eventuale incidente nedorite.Huawei a amânat până acum lansarea smartphone-ului pliabil, dorind să efectueze o serie de teste suplimentare, mai ales după ce a văzut cum s-a comportat în primăvară modelul Galaxy Fold, în cadrul unor teste private.

În prezent, compania Samsung, a reușit să remedieze mai multe aspecte privind Galaxy Fold, iar acesta a fost pus în vânzare. Pentru a evita manevrarea greșită, Samsung a lansat și un scurt ghid video privind modul în care utilizatorul trebuie să folosească smartphone-ului pliabil. Cele două companii au avut abordări diferite: în timp ce coreenii, poziționează display-ul OLED pliabil pe partea interioară și îl combină cu un ecran „normal“ de smartphone pe partea pliată, Huawei integrează un singur ecran. Acesta este amplasat pe partea exterioară, în stare închisă este activă doar o jumătate. Pliat este doar ușor mai gros decât un smartphone normal (11 milimetri), iar deschis măsoară 5,4 milimetri – pe marginea dreaptă se găsește un fel de bară în care se află camera și tastele, plus știm acum butonul de eliberare ecran.

Huawei Mate X va fi lansat cel mai probabil la finele acestei luni, la timp pentru a prinde vânzările de Sărbători. Nu știm încă dacă smartphone-ul pliabil vine și cu alte modificări.

Etichete: ,