GTA 5: Primul trailer dezvăluie un oraș însorit și o poveste mult prea familiară

Scris de | 2 noiembrie, 2011
GTA 5: Primul trailer dezvăluie un oraș însorit și o poveste mult prea familiară

GTA V este de azi mai mult decât un simplu zvon – Rockstar a lansat azi primul trailer al jocului, care ne oferă câteva informații despre poveste și despre locațiile pe care le vom vizita. „De ce m-am mutat aici? Cred că din cauza vremii” – acestea sunt primele cuvinte ale mult așteptatului video.

Trailerul GTA 5 începe simplu – un oraș însorit, cel mai probabil Los Santos (modelat după Los Angeles) și o voce care prezintă un scenariu idilic ce implică retragerea din câmpul muncii, o casă și o familie. O familie model, ca cele din reclame, în care tații joacă fotbal cu cei mici.

Imaginile încep însă rapid să contrazică acest scenariu și dăm cu ochii de binecunoscutele scene cu mașini puternice, explozii și elicoptere de poliție. Câteva locații, cum ar fi Vinewood, Little Seoul sau Los Puerta pot fi și ele observate în trailer.

Rockstar nu mai oferă nici un fel de detalii suplimentare cum ar fi data de lansare a lui GTA 5, personaje sau disponibilitatea pe PC și console.

În anul 1997 cei de la DMA Design (acum Rockstar North) lansau un joc care te punea în pielea unui personaj certat cu legea, un personaj care nu avea probleme să jefuiască bănci sau să sară la volanul unei mașini cu mulți cai putere, făcându-și loc pe trotuarele pline de omuleți colorați. Fără a avea o grafică impresionantă, jocul care ar fi trebuit să se numească inițial Race N Chase a reușit să se facă remarcat prin senzația de libertate supremă și prin stilul de joc plin de adrenalină.

Au urmat apoi Grand Theft Auto 2, care a adus numeroase îmbunătățiri titlului original și care a dat cu adevărat startul succesului seriei din care mai fac parte GTA III, GTA Vice City, GTA San Andreas sau GTA IV. Fiecare joc al seriei a reușit să atingă standarde noi, la capitole cum ar fi grafică, story sau umor. Universul GTA s-a îmbogățit și el constant cu personaje memorabile, de silențiosul Claude la Brucie Kibbutz, Roman sau Gay Tony.

Seria Grand Theft Auto este în prezent una dintre cele mai de succes din istoria jocurilor video. GTA IV, spre exemplu, s-a vândut în număr de peste 22 milioane de unităţi de la lansarea acestuia din 2008.

Primul trailer GTA 5 mai jos:

Etichete: , , , ,