Internet Explorer 9 lansat

Scris de | 15 martie, 2011
Internet Explorer 9 lansat

internet explorer 9, ie9Microsoft a lansat luni versiunea Release Candidate a browserului Internet Explorer 9, iar onlineul a luat foc odata cu lansarea. E mai bun sau nu noul browser?

Asta nu va putem spune inca, e prea devreme pentru a veni cu pareri neargumentate, iar cel mai bine ar fi sa lasam timpul sa vorbeasca .Cu siguranta vom reveni cu stiri si articole despre noul browser si atunci probabil vom avea argumente pentru una din parti (pro vs. contra IE 9). Pana atunci inca, propun sa vedem ce ne aduce in plus IE 9.

Browserul ajuns la a 9-a editie merge doar pentru utlizatorii de Windows 7 si Vista, cei care inca utilizeaza sistemul de operare Windows XP nu pot sa se bucure de noile facilitate aduse de Microsoft browserului.

Download Manager propriu, filtru pentru XSS-uri (detecteaza tipurile de atacuri si daca gaseste o vulnerabilitate IE 9 dezactiveaza scripturile vinovate), Tracking Protection (permite utilizatorilor sa controleze informatiile care le sunt utilizate in timp ce navigheaza, indicand site-urile cu care ei nu vor sa schimbe date) suport standard pentru HTML 5 precum si interfata noua, sunt motive pentru a incerca noul browser care incearca sa-i intreaca pe „mai marii in grad”, Firefox si Chrome.

Conform Net Applications, Internet Explorer are 56%, Firefox are 22%, iar Chrome are 11%. Diferenta este mult mai mica la datele StatCounter: IE 45%, Firefox 31% si Chrome 16%. Pentru Romania,  datele aceleiasi companii arata ca Firefox are 42%, iar Internet Explorer, 31%.

hotnews.ro

Internet Explorer 9 vine in 39 de limbi, iar versiunea pentru limba romana poate fi descarcata de aici.

Etichete: , , , , , , , ,