Evolio EvoTab: test connect

Scris de | 30 martie, 2011
Evolio EvoTab: test connect

tableta evolioCompania românească Evolio pe care probabil o cunoaşteţi prin modelele sale GPS, a intrat de curând pe piaţa tabletelor cu un model budget denumit Evolio EvoTab, sosit nu demult în test la connect.

EvoTab te surpinde din primele clipe. Ambalajul ce imită denim-ul este extrem de inspirat, delimitându-se de cutiile fade cu care ne obişnuieşc unele gadget-uri. Odată deschisă cutia vei descoperi  liniile elegante ale carcasei a cărei suprafaţă fronală este  finisată într-o nuanţă de alb. Restul carcasei este construită din aluminiu, ceea ce îi conferă o senzaţie solidă. Asamblarea este surprinzător de bună.

Tableta Evolio este construită în jurul display-ului de 7 inchi, fiind ultraportabil. Încape lejer în buzunarul din spate al blugilor, în geacă şi poate fi folosit o perioadă îndelungată fără să îţi obosească mâna.

EvoTab vin cu un display de 7 inchi rezistiv, cu o rezoluţie de 800×480 pixeli. Unii vor strâmba din nas când vor auzi de display rezistiv, însă acesta nu este varianta pe care ne-o amintim de la unele gadget-uri din trecut. Display-ul lui EvoTab necesită o apăsare minimă şi este precis, iar luminozitatea, culorile şi unghiul de vizibilitate sunt bune. Ecranul poate fi operat fără probleme şi cu degetul, însă într-un colţ al carcasei vei găsi un stylus pentru mai selecţiilece necesită mai multă precizie.

Un element extrem de interesant pe care nu ne-am supăra dacă l-am regăsi şi la alte tablet-uri este micul trackpad albastru care uşurează mult navigarea prin meniu sau selecţia.

Un alt element care merită aprecierea este portul USB clasic ce permite cuplarea unui stick şi rularea de fişiere direct de pe acesta. Vei putea păstra astfel relativ neutilizată memoria de 4GB, păstrând pe stick colecţia de filme sau muzică.

Android 2.1

EvoTab rulează versiuna 2.1 a sistemului de operare Android ceea ce înseamnă că utilizatorul are acces la mii de aplicaţii şi jocuri de pe Android Market.  S-ar putea să existe şi update-uri pe viitor dacă luăm în considerare că tablet-ul are un procesor decent, la 800 MHz şi 256 MB RAM.

Am descărcat mai multe aplicaţii clasice de pe Android Market, iar EvoTab s-a descurcat bine cu unele dintre ele. Au existat totuşi aplicaţii care au refuzat să ruleze, sau rulau cu erori. O explicaţie ar putea fi faptul că nu erau adaptate la rezoluţia display-ului de 7 inchi.

EvoTab se simte cu adevărat în largul său atunci când redă multimedia sau când este folosit pe post de ebook reader. Tablet-ul suportă o gamă largă de formate audio şi video şi redă chiar şi MKV 720p. Cărţile pot fi accesate cu ajutorul aplicaţiei preinstalate sau printr-o altă aplicaţie de pe Android Market, fiind suportate formate precum PDF (DRM), EPUB (DRM), FB2, TXT sau HTML.

În încheierea acestui review, putem spune că la preţul de circa 750 RON şi chiar mai ieftin la promoţie  tableta celor de la Evolio oferă un raport calitate preţ mai mult decât satisfăcător.

Box

Model Evolio EvoTab

Procesor   ARM11, 800 MHZ

Memorie 4GB

Sistem de operare Android 2.1

Display 7 inchi RTS, 800X480 pixeli

Baterie 4500 MAH

Dimensiuni  192x118x11mm

Greutate 360 grame

Etichete: , , , , , , , ,