Computex 2011: Intel pregăteşte invazia Ultrabook-urilor

Scris de | 31 mai, 2011
Computex 2011: Intel pregăteşte invazia Ultrabook-urilor

Prezenţi în cadrul Computex 2011, cei de la Intel au făcut o serie de anunţuri extrem de importante în ceea ce priveşte viitorul companiei. Potrivit lui Sean Maloney, Executive VP Intel, până la sfârşitul anului 2012, 40% din piaţa laptopurilor consumer va include un nou tip de computere, numit “Ultrabook”. Aceaste sisteme noi vor dispune de o performanţă superioară, o viteză de reacţie îmbunătăţită şi securitate crescută, într-un design subţire şi elegant.
Această gamă de produse va aduce sisteme mai subțiri cu o grosime mai mică de 20mm și un preț sub 1.000 de dolari. Sistemele echipate cu noile procesoare Intel Core vor fi disponibile începând cu perioada sărbătorilor de iarnă și includ modelul ASUS UX21 Ultrabook.
Maloney a mai prezentat şi noua generaţie de procesoare Ivy Bridge, programată să fie încorporată în echipamentele PC în prima jumătate a anului 2012.
“Ivy Bridge” este primul procesor de mare volum construit pe tehnologia de fabricație de 22 nanometri a Intel, care folosește revoluționarul tranzistor 3-D numit Tri-Gate, anunțat în luna mai.
Sean Maloney a prezentat de asemenea tehnologiile complementare USB 3.0 și Thunderbolt™, parte a eforturilor Intel de a inova platforma PC.
După “Ivy Bridge,” produsele cu nume de cod “Haswell”, planificate pentru 2013, reprezintă al treilea pas pentru crearea Ultrabook şi reinventarea capabilităţilor laptopului într-un format mai sigur, mai subţire şi cu viteză mai mare de răspuns.
Vice Preşedintele Intel a mai prezentat la Computex şi noile tablete care funcţionează pe trei sisteme diferite de operare, disponibile cu procesorul Intel Atom Z670.

Etichete: , , , , ,