Wii U, noua consolă Wii, vine cu un ecran secundar, noi moduri de joc

Scris de | 8 iunie, 2011
Wii U, noua consolă Wii, vine cu un ecran secundar, noi moduri de joc

“Wii 2”, are în sfârşit un nume, Nintendo Wii U. Noua consolă prezentată de Nintendo în cadrul E3 2011 revoluţionează din nou industria jocurilor, fiind primul dispozitiv de acest gen care integrează în controler un ecran tactil de 6.2 inchi.

Controlerul Wii U, care seamănă astfel mai mult cu o tabletă decât cu o manetă de joc mai oferă un acceleormetru, giroscop, vibraţii, cameră frontală, precum şi microfon şi difuzoare.

Una dintre modurile de utilizare gândite de Nintendo pentru controlerul Wii U este trecerea meniului jocului, spre exemplu bara de vrăji, arme, etc, pe displayul de 6.2 inchi, jucătorul urmărind astfel pe televizorul HD ecranul complet de joc.
Posibilităţile sunt extrem de largi, adevărata valoare a lui Wii U fiind pusă în evidenţă de imaginaţia producătorilor de jocuri.

Wii U oferă grafică Full HD şi va fi compatibil şi cu titlurile mai vechi de pe Wii-ul clasic, precum şi cu controlerele acestuia. Noile discuri pe care vor fi stocate jocurile vor avea o capacitate extinsă, de 25GB.

Nintendo Wii U va fi disponibilă pe piaţă anul viitor.

Etichete: , , , ,