Foursquare a ajuns la 10 milioane de utilizatori

Scris de | 22 iunie, 2011
Foursquare a ajuns la 10 milioane de utilizatori

Reţeaua de socializare Foursquare a anunţat în cursul zile de luni că a ajuns la o piatră de hotar impresionantă: 10 milioane de oameni folosesc serviciul lansat acum 2 ani.

Foursquare a sărbătorit la startul săptămânii atingerea cifrei de 10 milioane de conturi. Într-o perioadă în care Facebook şi Twitter domină peisajul reţelelor de socializare, Foursquare accelerează în ritm astronomic în ierarhie. Deşi nu se află deloc aproape de 700 de milioane sau 200 de milioane – Facebook şi respectiv Twitter -, Foursquare a reuşit în doar doi ani să impresioneze printr-o reţetă de succes simplă care i-a adus peste 10 milioane de utilizatori.

Site-ul Foursquare ne ajută să socializăm cu ajutorul următorului mecanism: postarea locaţiei noastre actuale pe internet. Cu ajutorul unui software, prietenii noştri pot ştii cu exactitate unde ne aflăm într-un moment al zilei. Când un utilizator al reţelei sociale intră într-o clădire sau un parc sau oriunde pe hartă, el poate posta pe net locaţia printr-un „check-in”. Aceast lucru se poate face cel mai bine cu ajutorul unui dispozitiv ce are GPS integrat, precum un smartphone.

Alte statistici interesante de pe site-ul oficial Foursquare, la doi ani de la începutul companiei:

– 6,230 de check-ins în baruri de sake din Japonia

– 804 ceremoni matrimoniale în parcuri

– 350 milioane de check-ins în afara Statelor Unite

– Peste 1.000.000 de check-ins în Sao Paulo

Etichete: , , ,