Windows 7 – Peste 400 milioane de licenţe vândute

Scris de | 12 iulie, 2011
Windows 7 – Peste 400 milioane de licenţe vândute

Microsoft a anunţat ieri, în faţa a 15.000 de oameni, cu ocazia conferinţei anuale WPC, că a vândut peste 400 milioane de licenţe Windows 7 de la debutul pe piaţă a sistemului de operare din 2009.

Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, a anunţat cifra impresionantă ieri, în timpul evenimentului anual Worldwide Partner Conference, care celebrează cei peste 640.000 de parteneri ai companiei americane. Pe lângă faptul că a atins cifra de vânzări de peste 400 milioane de licenţe, Windows 7 este, de asemenea, şi sistemul de operare care s-a vândut cel mai rapid din istoria companiei.

Tami Reller, vicepreşedintele şi CFO-ul diviziei Windows şi Windows 7 a argumentat faptul că Windows 7 e “portiţa” spre Windows 8 şi că toate calculatoarele care încă rulează Windows XP – în număr de aproximativ 200 milioane – ar trebui să fie actualizate.

„La nucleul abilităţii noastre de a furniza Windows 8 se află flexibilitatea de care a dat dovadă întotdeauna Windows. Abilitatea de a se adapta în timp e ceea ce asigură faptul că Windows va continua să fie un sistem relevant şi în viitor”, a adăugat Reller.

Cu toate că vânzările Mac-urilor au crescut semnificativ, Windows domină încă piaţa calculatoarelor. Oare acest trend va continua şi odată cu lansarea Windows 8 sau va fi prea mult pentru Windows ascensiunea caclulatoarelor Apple ?

Etichete: , , , ,