Sony şi Adobe le oferă 200.000 de dolari celor care dezvoltă aplicaţii unice pentru tabletele S1 şi S2

Scris de | 14 iulie, 2011
Sony şi Adobe le oferă 200.000 de dolari celor care dezvoltă aplicaţii unice pentru tabletele S1 şi S2

Cei de la Sony au ales o abordare foarte bună pentru a-şi diferenţia tabletele Sony S1 şi S2, atât ca şi hardware cât şi ca şi software. Pe partea de software compania a dat startul unui concurs în colaborare cu Adobe, denumit Adobe AIR App Challenge care pune la bătaie premii de 200.000 de dolari pentru dezvoltatorii care reuşesc să creeze aplicaţii speciale, dedicate primelor două tablete de la Sony.

Aplicaţiile pot fi create cu tehnologiile Adobe Flash şi HTML5, cu aplicaţiile Adobe Creative Suite 5.5 şi framework-ul open source Flex.

Dezvoltatorii vor avea de asemenea acces cu mult înaintea lansării la cele două tablete, care urmează să iasă pe piaţă din această toamnă.

Sony S1, este o tabletă multimedia, cu un display de 9.4 inchi, procesor Tegra 2 şi o interfaţă unică, creată de Sony special pentru tablete, denumită Quick and Smooth. Sony S1 mai oferă deja obligatoriile camere – una principală pentru foto şi video şi una secundară pentru apeluri video – precum şi un sistem ce îţi permite să controlezi de la distanţă alte echipamente Sony.

Cea de-a doua tabletă, Sony S2, este puţin mai specială, fiind vorba despre un model cu două ecrane. S2 se deschide ca şi o scoică pentru a dezvălui cele două display-uri de 5.5 inchi. Tableta este ultra portabilă şi vine cu performanţe similare cu cele ale modelului S1, în interior fiind integrat acelaşi procesor Tegra 2 SoC.

Etichete: , , , , , ,