iPod Touch: Declin în vânzări

Scris de | 18 iulie, 2011
iPod Touch: Declin în vânzări

Se pare că succesul de care se bucură iPhone-ul şi iPad-ul a afectat negativ un alt membru din familia Apple. Deşi rămâne liderul incontestabil de piaţă pentru dispozitivele portabile de redare audio, iPod Touch-ul se află, conform revistei Fortune, într-o scădere a numărului de vânzări.

iPod-ul, dispozitivul care s-a aflat în fruntea renaşterii Apple, ar putea să dispară în anii ce vor urma. Lucrul şi mai interesant este faptul că înlocuitorul lui nu va fi un concurent, ci chiar iPad-ul şi iPhone-ul, cele mai de succes dispozitive Apple de pe piaţă, ceea ce dovedeşte puterea indubitabilă a companiei din Cupertino de a „dicta” preferinţele consumatorilor.

Ediţia on-line a revistei Fortune relatează părerile a 43 de analişti profesionişti şi amatori care prezic un viitor în unanimitate pentru iPod Touch: vânzările vor scădea anual datorită caracteristicilor de redare audio ce se află deja în iPhone şi iPad.

Conform estimărilor analiştilor, Apple va anunţa o cifră de vânzări de 8.39 milioane de dispozitive pentru al treilea trimestrul, încheiat în iunie, o scădere de 7.2 % faţă de anul trecut. Vânzările iPod Touch-ului au ajuns la 22.7 milioane în perioada Crăciunului din 2008. De atunci, câştigurile au fost în declin.

iPod Touch-ul rămâne, fără îndoială, cea mai bună opţiune în achiziţionarea unui dispozitiv audio portabil.

Etichete: , , , , ,