Câştigurile Apple: iPhone? iPad 2? Află ce s-a vândut cel mai bine în al treilea trimestru din 2011

Veniturile companiei din Cupertino au crescut substanţial în al treilea trimestru financiar, cu mult peste estimările analiştilor. Vânzările de iPhone-uri şi iPad-uri sunt în creştere, în timp ce un alt aparat dezamăgeşte şi riscă să dispară din familia Apple

Veniturile companiei din Cupertino au crescut substanţial în al treilea trimestru financiar, cu mult peste estimările analiştilor. Vânzările de iPhone-uri şi iPad-uri sunt în creştere, în timp ce un alt aparat dezamăgeşte şi riscă să dispară din familia Apple.

iPhone-ul s-a vândut în 20.34 milioane de unităţi, o creştere impresionantă de 142% în comparaţie cu anul trecut. Apple a vândut, de asemenea, 9.25 milioane de iPad-uri, o diferenţă semnificativă de 183% faţă de acelaşi trimestru din 2010.

Spre deosebire de câştigurile celor două dispozitive emblematice, un alt membru din familia Apple a suferit o scădere în vânzări. Compania din Cupertino a vândut doar 7.54 milioane de iPod-uri, un declin de 20% faţă de anul trecut. Acest rezultat naşte noi întrebări cu privire la viitorul dispozitivului de redare audio portabil.

Apple a înregistrat în total venituri de 28.57 miliarde de dolari şi un profit de 7.31 miliarde de dolari, în al treilea trimestru din 2011.