Câştigurile Apple: Trimestru record pentru compania din Cupertino

Scris de | 20 iulie, 2011
Câştigurile Apple: Trimestru record pentru compania din Cupertino

Apple a anunţat ieri câştigurile pentru cel de-al treilea trimestru financiar al anului. Cu un venit de 28.57 miliarde de dolari şi un profit net de 7.31 miliarde de dolari, compania a atins un record impresionant în vânzări.

Compania lui Steve Jobs are motive serioase de bucurie. Al treilea trimestru financiar din 2011, care s-a încheiat în 25 iunie, le-a adus un câştig care i-a lăsat mască până şi pe cei mai experimentaţi analişti de pe Wall Street.

Câştigurile au ajuns la 28.57 miliarde de dolari, spre deosebire de 15.70 miliarde de dolari în anul anterior. De asemenea, profitul a crescut exponenţial de la 3.25 miliarde de dolari în 2011 la 7.31 miliarde de dolari. Vânzările internaţionale au adus un procentaj de 62% la veniturile din ultimul trimestru.

Steve Jobs, CEO-ul companiei, a declarat într-un comunicat de presă: „Suntem încântaţi să vă prezentăm cel mai bun trimestru din istoria companiei, cu o creştere de 82% în venituri şi de 125% în profit.”

Peter Oppenheimer, CFO-ul Apple, a precizat în acelaşi comunicat aşteptările pentru ultimul trimestru: „ Cât despre cel de-al patrulea trimestru din 2011, ne aşteptăm la câştiguri de 25 miliarde de dolari”.

Apple îşi continuă ascensiunea în ritm astronomic. Urmează lansarea noului iPhone 5 în tomană, care va aduce, cel mai probabil, noi venituri record.

Etichete: , , ,