Venituri excepţionale pentru Intel

Scris de | 23 iulie, 2011
Venituri excepţionale pentru Intel

Intel Corporation a raportat ieri un venit record pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2011. Venitul înregistrat de compania americană a fost de 13.1 miliarde de dolari şi un profit net de 3.2 miliarde de dolari, un rezultat financiar mai mult decât satisfăcător pentru liderul de pe piaţa producătorilor de procesoare.

În baza rezultatelor non-GAAP, venitul înregistrat de Intel a fost de 13.1 miliarde de dolari, venitul operaţional de 4.2 miliarde de dolari, profitul net de 3.2 miliarde de dolari şi profitul per acţiune de 59 cenţi.

“Prin înregistrarea unui venit de peste 13 miliarde USD în cel de-al doilea trimestru al anului am stabilit un nou punct de referinţă”, a precizat într-un comunicat de presă Paul Otellini, Preşedinte şi CEO Intel.

În cazul rezultatelor GAAP, compania a raportat pentru cel de-al doilea trimestru al anului un venit de 13 miliarde de dolari, un venit operaţional de 3.9 miliarde de dolari, un profit net de 3 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 54 cenţi.

Compania a generat aproximativ 4 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 961 milioane de dolari şi a folosit 2 miliarde de dolari pentru a recumpăra 93 de milioane de acţiuni.

Intel încheie astfel cel de-al cincilea trimestru consecutiv în care compania înregistrează venituri excepţionale.

Etichete: , , ,