Violenţele din Marea Britanie: Vandalii postează pe web fotografii cu prada obţinută

Scris de | 10 august, 2011
Violenţele din Marea Britanie: Vandalii postează pe web fotografii cu prada obţinută

Revoltele din Londra au început şi se vor termina pe internet. BlackBerry Messenger, serviciul de mesagerie oferit de Research in Motion, a fost folosit pentru a coordona aceste proteste, iar acum Twitter-ul e folosit pentru a descoperii vinovaţii.

După cum era de aşteptat, delincvenţii care au spart şi vandalizat maşini, clădiri şi, poate cel mai important, magazine din Londra nu sunt foarte inteligenţi. De fapt, majoritate au o dificultate serioasă în a-şi ascunde enuziasmul faţă de obiectele proaspăt furate. Poate cea mai idioată chestie pe care ar putea să o facă este să posteze pe reţelele de socializare poze cu „scorul” recent. Ceea ce s-a şi întâmplat.

O parte din tinerii mai puţini inspiraţi au postat pe contul lor de Twitter poze în care se laudă cu ce au reuşit să fure din magazinele vandalizate. Aceste poze sunt folosite acum, spre surprinderea nimănui, de poliţiştii care investighează cele întâmplate.

Mai mult, s-a şi lansat un site menit să uşureze slujba poliţiştilor. Pe http://www.londonrioters.co.uk/identify/ sunt postate poze cu scopul identificării persoanelor care au luat parte la atacurile de pe străzile londoneze. Dacă recunoşti unul dintre ei în pozele respective, poti să înştiinţezi autorităţile cu numele, locaţia şi informaţii suplimentare.

Cu ajutorul reţelelor de socializare putem să-i aducem în faţa justiţiei pe aceşti fii de astrofizicieni.

Etichete: , , , , ,