HP spune adio dispozitivelor ce rulează sistemul de operare webOS

Scris de | 19 august, 2011
HP spune adio dispozitivelor ce rulează sistemul de operare webOS

HP a anunţat ieri că va înceta să producă dispozitive ce rulează sistemul de operare webOS. Astfel, compania americană va renunţa la fabricarea tabletei TouchPad şi a smartphone-urilor cu webOS.

Piaţa tabletelor PC e un ecosistem în care mulţi sunt chemaţi, puţini sunt aleşi. Încercarea companiei Hewlett-Packard de a lansa o provocare iPad-ului a fost în zadar. Compania americană şi-a dat seama de asta şi a decis să renunţe la competiţie înainte de a suferi pierderi financiare şi mai mari.

HP a anunţat ieri vestea-şoc printr-un comunicat de presă: „vom stopa fabricarea dispozitivelor webOS, în special a tabletei TouchPad şi a telefoanelor webOS. HP va continua să exploreze diferite opţiuni de optimizare a valorii platformei software webOS în viitor.”

HP a cumpărat sistemul de operare de la Palm pentru suma de 1.2 miliarde de dolari în luna iulie a anului trecut. Din păcate, webOS nu a putut ţine pasul cu Android sau iOS. Vor avea oare aceeaşi soartă şi Symbian? MeeGo? sau alte sisteme de operare?

Anunţul companiei HP de a renunţa la tableta TouchPad reprezintă prima consecinţă directă a succesului tabletelor ca iPad-ul sau cele ce rulează Android.

Etichete: , , , , , ,