HotelPeeps prezintă destinaţiile preferate ale românilor

Scris de | 22 august, 2011
HotelPeeps prezintă destinaţiile preferate ale românilor

Zitec, compania care a lansat aplicaţia Facebook Hotel Peeps, a anunţat astăzi topul principalelor destinaţii de vacanţă în care îşi doresc românii să călătorească şi oraşele străine pe care le-au vizitat.

Conform aplicaţiei HotelPeeps, aproximativ 35% dintre utilizatorii români au indicat pe lista de destinaţii în care ar dori să plece în vacanţă capitala Franţei, Paris. În acelaşi timp, Barcelona şi Londra se află pe poziţii egale, în listele a câte 16% dintre utilizatori.

New York, Roma şi Amsterdam sunt şi ele în topul locurilor unde visează românii să îşi petreacă zilele de concediu. Utilizatorii HotelPeeps au întocmit o listă totală de 1.045 de oraşe în care şi-ar dori să ajungă, din 184 de ţări.

În ceea ce priveşte oraşele cele mai vizitate de români, HotelPeeps arată că 14% dintre aceştia au fost cel puţin o singură dată în Paris, în timp ce 13% la Viena şi 10% la Barcelona.

„Când vine vorba de hotelurile în care aleg să se cazeze românii, aceştia preferă, în proporţie de 73%, unităţile de patru stele şi pe cele de trei stele. Cele de cinci stele sunt vizitate de doar 18% dintre români”, a declarat într-un comunicat de presă Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec.

În Franţa cei mai mulţi români (40%) aleg să se cazeze în hotelurile de trei stele, în timp ce în Italia şi Austria 50% optează pentru unităţile de patru stele. Pe de altă parte, Turcia a atras 60% dintre turiştii români în hotelurile de cinci stele.

Aplicaţia HotelPeeps e folosită în prezent de peste 17.000 de utilizatori. Pentru mai multe detalii accesează: http://apps.facebook.com/hotelpeeps/

Etichete: , , ,