Reacţii din partea lui Barack Obama, Mark Zuckerberg, Larry Page şi alţii la moartea lui Steve Jobs

Moarte lui Steve Jobs a afectat o lume întreagă. De la colegi până la şefi de stat, impactul deosebit pe care l-a avut fostul CEO Apple asupra planetei Terra e recunoscut aproape în unanimitate. connect îţi prezintă cele mai importante declaraţii din partea unor personalităţi publice precum Barack Obama, Eric Schmidt sau Tim Cook.

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii : „Michelle şi cu mine vrem să trimitem condoleanţe soţiei lui Steve, Laurene, familiei lui şi tuturor celor care l-au iubit. Steve Jobs a fost unul dintre cei mai mari inventatori americani: suficient de curajos să gândească diferit, suficient de îndrăzneţ să creadă că poate schimba lumea şi suficient de talentat să reuşească. Clădind din garajul său una dintre cele mai de succes companii ale lumii, Steve Jobs era exemplul perfect al inventivităţii americane.”

Tim Cook, CEO-ul Apple : „Apple a pierdut un vizionar şi un geniu creativ, iar lumea a pierdut o persoană incredibilă. Pentru cei dintre noi care au avut şansa de a lucra împreună cu el, am pierdut un prieten bun şi un mentor. Steve lasă în urma lui o companie care putea fi clădită doar de către el, iar spiritul său va fi întotdeauna fondat în Apple.”

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook : „Steve, îţi mulţumesc pentru că mi-ai fost un prieten şi un mentor. Îţi mulţumesc că mi-ai arătat că ceea ce este construit poate schimba lumea într-o zi. Îmi vei lipsi.”

Larry Page, CEO-ul Google: „Sunt foarte, foarte trist să aflu de moartea lui Steve Jobs. A fost un om cu o inteligenţă incredibilă şi o listă de realizări impresionantă. Odată ce am ajuns CEO la Google, a fost extraordinar de bun cu mine, oferindu-mi sfaturi şi informaţii deşi era bolnav.”

Eric Schmidt, preşedintele consiliului de administraţie Google : „Astăzi e o zi foarte tristă pentru toată lumea. Steve a definit o generaţie întreagă de stil şi tehnologia care nu va mai fi egalată niciodată. Steve a fost atât de charismatic şi de inteligent încât a inspirat oamenii să facă până şi imposibilul şi va fi amintit întotdeauna ca fiind cel mai mare inovator din istoria calculatoarelor.”

Dick Costolo, CEO Twitter : „Din când în când apare o persoană care nu doar ridică ştacheta, ci şi creează un nou standard de măsurarea.”

Steve Wozniak, cofondator Apple: „Oamenii au uneori scopuri în viaţă. Steve Jobs a depăşit fiecare ţel pe care şi l-a propus”