Tot ce trebuie să ştii despre iOS 5

Scris de | 13 octombrie, 2011
Tot ce trebuie să ştii despre iOS 5

Apple a lansat ieri ultima versiune a sistemului de operare iOS 5, care promite o cifră impresionantă de peste 200 de actualizări. În virtutea acestui fapt, connect îţi prezintă cele mai importante opţiuni şi servicii ce au fost lansate odată cu noul program.

Notification Center – Noua aplicaţie elimină pop-up-urile enervante cu care ne-am obişnuit de la iOS. Toate apelurile pierdute, mesajele primite sau e-mail-urile necitite sunt organizate acum într-o listă ce poate fi accesată din partea superioară a ecranului. Mai mult, chiar şi noutăţile din aplicaţii precum Facebook, Twitter, Weather sau Reminders vor apărea în lista din Notification Center. O altă opţiune deosebit de utilă e posibilitatea de a vedea un scurt sumar al ultimelor noutăţi şi atunci când telefonul e blocat.

iMessage –  Acest sistem de comunicare reprezintă fără doar şi poate o ameninţare directă la serviciul BBM oferit de Research in Motion şi ar putea foarte uşor să influenţeze şi opţiunile de SMS oferite de operatori. Cu iMessage poţi trimite mesaje, poze şi clipuri video unui prieten ce foloseşte aceeaşi aplicaţia, fără niciun cost. Astfel, poţi comunica pe gratis cu prietenii tăi de pe un iPad pe iPhone, iPod Touch pe iPad şi aşa mai departe. E, practic, versiunea Apple a programului BBM.

Newsstand – Aplicaţia s-ar putea traduce în română prin “chioşc de ziare”, ceea ce şi este. Newsstand îţi prezintă ultimele oferte în materie de publicaţii din Statele Unite.

Accesul la camera foto – Utilizarea camerei foto a fost îmbunătăţită cu două funcţii extreme de folositoare. Prima îţi oferă acum posibilitatea de a accesa camera din ecranul de Lock, ceea ce elimină sarcina enervantă de a debloca aparatul pentru a intra în aplicaţia dedicată. A doua funcţie adăugată în iOS 5 îţi permite să faci fotografii prin apăsarea butonului de volum.

Twitter – Deşi platforma de micro-blogging nu e încă foarte folosită de utilizatorii din România, succesul Twitter-ului în Statele Unite nu poate fi contestat. Astfel, cei de la Apple au decis să faciliteze folosirea reţelei de socializare pe dispozitivele lor mobile. Aplicaţii precum Youtube, Safari, Maps şi multe altele îţi oferă acum posibilitatea de a trimite conţinut pe contul tău de Twitter.

Safari – În noul iOS găsim şi o nouă versiune a browser-ului Safari. Cititul articolelor pe internet e destul de greu, paginile fiind, de cele mai multe ori, încărcate cu publicitate şi alte mici inconveniente. Apple a sesizat această chestie şi a introdus opţiunea de Reading List, care elimină orice element din pagină ce nu aparţine de articol în sine. Dacă nu ai timp să citeşti articolul în momentul descoperirii lui, Reading List îţi stochează alegerea pentru mai târziu.

Acestea sunt doar câteva din cele peste 200 de îmbunătăţiri oferite de iOS 5, care poate fi descărcat acum de pe pagina oficială Apple.

connect îţi oferă de asemenea un ghid de instalare a noului iOS 5 la adresa : http://www.connect.ro/2011/10/12/ios-5-poate-fi-deja-descarcat-in-romania-atentie-insa-la-serverele-supraincarcate/

Etichete: , , , , , , , , ,