Mai multe detalii legate de tranzacţia dintre Sony şi Ericsson

Scris de | 27 octombrie, 2011
Mai multe detalii legate de tranzacţia dintre Sony şi Ericsson

În lumina anunţului de azi dimineaţă, Sony şi Ericsson au ţinut o conferinţă de presă în care au oferit mai multe detalii legate de tranzacţia în urma căreia Sony Ericsson va deveni o companie deţinută în totalitate de Sony.

Howard Stringer, CEO-ul şi preşedintele Sony, şi Hans Vestberg, CEO-ul Ericsson, au ţinut o conferinţă de presă în care au dezvăluit toate detaliile legate de viitorul companiei Sony Ericsson. Deşi nu au oferit multe noutăţi faţă de ce se cunoştea deja, merită menţionat faptul că cele două companii vor continua să lucreze împreună pe segmentul tehnologiei telecomunicaţiilor.

O altă informaţie deosebit de interesantă a venit din partea lui Howard Stinger. Întrebat dacă Sony va achiziţiona sistemul de operare webOS de la HP, acesta a declarat că „niciodată să nu spui niciodată, dar la momentul de faţă nu avem nici un plan în această direcţie.”

Compania japoneză a fost de acord să achiziţioneze şi cealaltă jumătate din Sony Ericsson la un preţ de 1.1 miliarde de euro. Tranzacţia îi va oferi, pe lângă control absolut asupra companiei, şi 5 serii de patente esenţiale.

Această achiziţie va schimba pentru totdeauna climatul producătorilor de smartphone-uri şi reprezintă, la fel ca şi în cazul tranzacţiei dintre Google şi Motorola, un eveniment istoric pentru orice fan de dispozitive mobile.

Etichete: , , , , ,