Motorola lansează primul atac împotriva Apple

Scris de | 21 noiembrie, 2011
Motorola lansează primul atac împotriva Apple

O curte de instanţă din Germania a decis împotriva companiei Apple într-o audiere preliminară şi a socotit că plângerea bazată pe patentele Motorola va fi soluţionată într-un proces. Dacă Motorola va câştiga, compania din Cupertino va fi nevoită să-şi retragă toate dispozitivele cu serviciul iCloud.

Încă din 15 august, data la care Google a anunţat achiziţia companiei Motorola Mobility, presa de specialitate a început să speculeze când gigantul motor de căutare va folosi catalogul impresionant de patente din curtea producătorului de dispozitive mobile. Ei bine, se pare că Motorola a lansat primul atac în Germania, unde o curte de instanţă din Mannheim a decis că plângerea împotriva Apple va fi rezolvată printr-un proces ce va avea loc pe 3 februarie, 2012.

Patentul în discuţie are legătură cu serviciul iCloud, în special modul de sincronizare a contactelor şi calendarelor cu smartphone-urile Apple. Dacă judecătorul va decide împotriva Apple, compania din Cupertino ar putea pierde piaţa germană, sau cel puţin posibilitatea de a comercializa dispozitivele ce se conectează la iCloud. Din analizele preliminare rezultă faptul că Motorola are o mare şansă să câştige procesul.

Acesta este actualmente cel mai mare proces dintre Apple şi Motorola de pe continentul european.

Etichete: , , , , , , ,