Allview F3 Sensy: Un Dual SIM cu design aparte

Scris de | 23 noiembrie, 2011
Allview F3 Sensy: Un Dual SIM cu design aparte

Allview F3 Sensy este un telefon targetat spre utilizatorii care au nevoie de un terminal dual SIM accesibil şi ţin şi la alte aspecte dincolo de funcţionalitate, cum ar fi design-ul.

Noul model Allview are o carcasă neagră glossy cu forme rotunjite, extrem de comodă şi de uşoară. Practic, Sensy are dimensiunile de 108 x 53 x 11.8 mm şi o greutate de doar 90,5 grame.

Telefonul arată bine, în special partea dorsală cu margini curbate puternic, iar contrastul dintre suprafaţa neagră lucioasă şi conturul argintiu metalic al camerei atrage imediat privirile celor din jur.

F3 Sensy are un display rezistiv de 3.2 inchi şi rezoluţie 240 x 400 pixeli, destul de standard pentru modelele entry level. Este bine să ai puţin mai multă răbdare deoarece chiar şi după calibrare, dacă ai ales să foloseşti degetele şi nu un stylus, input-ul comenzilor mai dă greş.

Există momente când telefonul refuză să execute o anumită comandă, cum ar fi accesarea unui meniu.

Culorile şi contrastul sunt chiar bune, iar luminozitatea ecranului este suficientă pentru a-ţi permite să te descurci în condiţii normale.

Meniu deosebit

Telefonul utilizează un sistem de operare proprietar cu meniuri animate, grupate în patru categorii separate: Principal, Shell, Widget şi App. Ideea este să ai acces rapid la principalele funcţii ale telefonului, la profile, mesaje, apeluri, la aplicaţii şi jocurile Java precum şi la fişierele şi aplicaţiile multimedia, imagini, clipuri video.

Pentru scrierea mesajelor ai  la dispoziţie trei tastaturi diferite: una QWERTY, una clasică sau una de scriere manuală. Complementar se adaugă funcţia de copiere/lipire text prin care link-uri, propoziţii şi cuvinte pot fi inserate în alte module de text.

Poţi adăuga şi o serie de widget-uri pe ecranul principal al cum ar fi : note, calendar, apeluri ratate, alarmă etc. Prin conectarea la internet pot fi descărcate şi alte widget-uri din WidgetStore: vremea, bookmark browser, curs online, bursa, jocul BlackJack, Google Search şi aşa mai departe.

F3 Sensy oferă conectivitate EDGE, GPRS şi Wi-Fi, iar modulul Dual SIM îţi permite să deschizi ambele, sau doar câte o cartelă separat.

Deşi telefonul vine echipat cu browser-ul Opera şi Wi-Fi, nu te aştepta la browsing ca pe un smartphone high end. Lucrurile merg destul de greoi şi cu unele erori. La nevoie însă îţi poţi verifica mailul sau trimite fişiere de pe un dispozitiv pe altul.

Camera de 3.2 megapixeli este şi ea în cel mai bun caz mediocră, în ciuda opţiunilor destul de avansate pe care le oferă.

Fişierele video şi audio, cum ar fi amr,mp3,wav,midi sau aac pot fi salvate în memoria internă de 128 MB sau pe card microSD de max 8 GB.

Concluzie

Allview  F3 Sensy este un Dual SIM elegant, comod, cu un meniu special, care se descurcă bine pe partea de telefonie. Nu trebuie să te aştepţi însă la un smartphone care să se lupte cu elitele momentului sau la o experienţă fără urme de probleme. F3 Sensy costă circa 450 lei.

Etichete: , , ,